Cims i Muntanyes del Ven caminen cap a l'aprofundiment en el coneixement la flora

'Flora del nostre entorn', així es diu el projecte impulsat per Cims i Muntanyes del VEN, vol identificar i classificar plantes de l'entorn natural

Valldoreix podrà conèixer el seu entorn natural amb un punt més de profunditat, gràcies al projecte 'Flora del nostre entorn', impulsat per Cims i Muntanyes del VEN, que compta amb la col·laboració de l'EMD de Valldoreix. Així, el projecte vol recollir, estudiar, identificar i classificar plantes característiques de l'entorn natural, a través de les excursions que organitzen cada dijous: "El projecte neix amb la idea d'observar la natura, reconèixer les plantes i classificar-les amb un cercador perquè qualsevol persona pugui identificar una planta quan vagi d'excursió", ha explicat Josep Maria Moretó, membre de l'entitat.

Així, tal com expliquen els impulsors, 'Flora del nostre entorn' és una eina pràctica per fomentar el coneixement de la flora autòctona i també el respecte al medi natural: "Ens cenyim en les plantes que trobem en les excursions. Anem a molts llocs i veiem plantes de tot l'entorn de Catalunya", ha dit Moretó.

 
Una 50a de persones han assistit a la presentació del projecte. FOTO: Ferran Mitjà

Una 50a de persones han assistit a la presentació del projecte. FOTO: Ferran Mitjà

Per la seva banda, el president de l'entitat, Alfonso Romero, ha afirmat que "caminar no és, només, fer exercici, sinó poder observar i aprendre". Així, aquest projecte servirà per "saber què estem veient en cada moment en les caminades", tal com ha afegit Romero.

 

Una altra membre de l'entitat ha fet valdre els beneficis de la tecnologia en la producció d'aquest projecte: "Ara mateix, amb el mòbil, pots estar caminant i fer una fotografia. Tenim molta informació, moltes fotografies, i amb la web ho podem fer accessible a tothom", ha explicat, abans de mostrar el funcionament de la pàgina web als assistents.

Cal destacar que actualment, el web compta amb prop de 120 plantes entrades: "Ho anirem completant de mica en mica", han explicat.

 
Comentaris

Destaquem