5 llocs per descobrir a Mira-sol

Els llocs més atractius per visitar al barri de Mira-sol

Mira-sol, a diferència d'altres zones de Sant Cugat, és un barri amb una història força recent. Va néixer com una zona d'estiueig, especialment de barcelonins, i l'arribada del Ferrocarril el març de l'any 1948, el creixement industrial amb l'autovia B-30 i la construcció dels Túnels de Vallvidrera van impulsar el seu desenvolupament. Malgrat la seva breu història, Mira-sol té diversos espais que poden resultar d'interès. 

Zona infantil del Parc del Turó de Can Mates

El parc del Turó de Can Mates és el parc urbà més gran de la ciutat i arriba a assolir els 178 metres de llargada al seu punt més alt. Al parc hi ha una zona infantil on els més petits poden gaudir d'una estona de jocs i diversió. Aquesta zona inclou llargs tobogans metàl·lics, cases i estructures de fusta, pistes esportives, gronxadors, etc. 

Parc del Turó de Can Mates. FOTO: Artur Ribera

Parc del Turó de Can Mates. FOTO: Artur Ribera

Pont de Ca n'Ubach

El pont de Ca n'Ubach és un pont de tres ulls amb voltes de canó rebaixades que es troba a l'antic traçat de la carretera de Molins de Rei a Caldes de Montbui. Al costat del pont hi ha un roure amb més de 200 anys d'història, que en el passat va ser afectat per un incendi i encara avui es poden veure les cicatrius que li va provocar.

 
Roure del Pont de Ca n'Ubach, entre Mira-Sol i Rubí FOTO: Artur Ribera

Roure del Pont de Ca n'Ubach, entre Mira-Sol i Rubí FOTO: Artur Ribera

Bosc de la Font de Can Gatxet

Es tracta d'un antic jardí particular, amb un estany i la font de Can Gatxet, que ha acabat passant a ser un jardí obert per a tothom. S'hi combina una zona d'estada amb una altra boscosa i densa i hi ha una passera que travessa el jardí i connecta els carrers que es troben al costat, Toledo i Pontevedra.

Bosc Can Gatxet, Mira-Sol)

Bosc selvàtic (Can Gatxet, Mira-Sol)

Església de la Mare de Déu del Carme

L'església de la Mare de Déu del Carme es pot trobar al passeig Sevilla, 57, i és un edifici religiós que pertany al Bisbat de Terrassa, com també succeeix amb la Parròquia de Sant Joan Baptista, inaugurada el 24 de juny de 1975 i situada també a Mira-sol (carrer de Mallorca, 21). 

Captura de pantalla 2019 07 26 a les 12.24.52

Església de la Mare de Déu del Carme, a Mira-sol.

Skate Park 

Davant del Casal de Mira-sol, entre el carrer de Mallorca i el passeig del Roser, es troba una pista d'skate de 200 metres quadrats que té un paviment de formigó i disposa de bancs, rampes i baranes. 

La nova pista d'skate a Mira-sol. FOTO: Localpres

Pista d'skate a Mira-sol. FOTO: Localpres

 
Comentaris

Destaquem