Ciutadans demana deixar sense efecte l'Anella Verda

Ciutadans considera que la implantació de l'Anella Verda posa en risc la supervivència del comerç local

Ciutadans demanarà al govern municipal que deixi sense efecte l'Anella Verda, que ha suprimit carrils de circulació al centre de la ciutat per crear més espai per a bicis i vianants. El partit adverteix que aquesta actuació posa en risc la supervivència del comerç local, que ja es trobava en una situació "precària" que s'ha agreujat amb la crisi del coronavirus. "Els comerciants ja estan patint les conseqüències. Ho estan passant molt malament, s'ha de revertir i salvar el comerç local", sentencien.

"No és el moment de posar en marxa l'Anella Verda", ha reclamat el regidor Sergio Blázquez, que alerta que aquest projecte pot suposar el cop definitiu per part del comerç santcugatenc en un moment "d'extraordinària crisi econòmica". "Aquest any ens juguem la supervivència del teixit comercial i mesures com aquestes són contraproduents. Una ciutat sense comerç és una ciutat dormitori, morta", ha afegit.

Més info: L'Ajuntament no descarta que la rambla de Ribatallada torni als dos carrils de circulació

 

Amb l'Anella Verda, Ciutadans creu que el comerç local del centre sortirà perdent, mentre que les grans superfícies i les plataformes de venda online seran les guanyadores. "Estem a favor de la lluita contra el canvi climàtic, però ha de ser compatible amb la reactivació econòmica", ha emfatitzat Blázquez. Així mateix, el portaveu Aldo Ciprián ha recalcat que la bici "no és el transport del futur" i aposten per incrementar i millorar l'oferta del transport públic.

"Ara, sense escoles i amb menys trànsit, ja hi ha embussos"

A més, des de Ciutadans acusen el govern municipal d'haver impulsat l'Anella Verda "d'esquena" a la ciutadania i al comerç, sense participació i sense estudis previs que ho avalin. Això, segons el partit, comporta problemes de convivència entre diferents usuaris de la via pública, en la càrrega i descàrrega o en les persones de mobilitat reduïda. "Ara, sense escoles i amb menys trànsit, ja hi ha embussos", conclouen.

 

Per tot plegat, presentaran una moció al ple municipal de juliol perquè es deixi sense efecte l'Anella Verda i es constitueixi una taula de debat amb tots els agents implicats per dibuixar com ha de ser la mobilitat al centre.

Fira medieval

D'altra banda, Ciutadans proposa la creació d'una fira medieval a l'entorn del Monestir de Sant Cugat. L'objectiu, ha explicat la regidora Munia Fernández-Jordán, és potenciar el valor del Monestir i donar-lo a conèixer molt més enllà de les fronteres santcugatenques. "La joia del Monestir ho mereix i podria atreure visitants de fora de Sant Cugat", ha detallat.

La voluntat és igualment dinamitzar el comerç i restauració local, atraient més visitants. La proposta passaria per impulsar una fira medieval transversal, que combinés les vessants lúdiques, culturals, històriques o comercials de Sant Cugat. Tot plegat per fomentar la marca de la ciutat i augmentar l'atractiu per rebre turistes d'altres localitats o que visitin Barcelona. "El valor del Monestir és incalculable", ha emfatitzat Fernández-Jordán.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem