Ciutadans Sant Cugat demana que no es cobri l'impost CO₂ als vehicles de tracció mecànica

La formació taronja presentarà una moció al pròxim ple ordinari de Sant Cugat i a l’EMD de Valldoreix, que reclama el retorn del que ja s’hagi cobrat al contribuent

El grup municipal de Ciutadans a Sant Cugat presentarà una moció en el proper ple ordinari de la ciutat i a l'EMD de Valldoreix perquè es deixi de cobrar l'impost del diòxid de carboni dels vehicles de tracció mecànica.

"La ciutadania i nombroses plataformes han rebutjat aquesta mesura", ha manifestat el portaveu de la formació taronja, Aldo Ciprian, en un comunicat. "Considerem que és prioritari buscar un altre tipus de solucions mediambientals que no gravin els ciutadans enmig d'una crisi econòmica, social i sanitària com la que estem vivint".

La proposta del partit demana, a més, que l'Agència Tributària de Catalunya retorni als contribuents les quantitats ja ingressades per aquest concepte amb els interessos que corresponguin. "L'impost al CO₂ no és un impost verd, no està ben dissenyat, no és equitatiu, no és progressiu ni just perquè no incentiva a una menor contaminació", ha assenyalat el portaveu del grup municipal. "A més, penalitza les famílies d'ingressos més baixos que no poden canviar-se el vehicle ni tenen alternativa de transport".

De fet, la moció dels taronges recull un informe en què defensen que l'impost al diòxid de carboni "no guarda cap mena de correlació entre la quota a pagar i la contaminació dels vehicles" perquè consideren que les famílies, autònoms i empreses "pagaran exactament el mateix amb independència del nombre de quilòmetres que recorrin o el tipus de combustible que utilitzin".

Ciprian també ha aprofitat per denunciar la Zona de Baixes Emissions, que impedeix, "tot i pagar el citat impost de CO₂, la mobilitat a molts conductors."

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem