L'EMD millorarà les parades de bus per fer-les més accessibles i segures

La intenció és poder millorar les parades de bus per afavorir la mobilitat sostenible entre la població

L'EMD de Valldoreix ha acordat en sessió ordinària de la junta de veïns, la primera del 2021, millorar les parades de bus de la vila, per tal de fer-les més segures i accessibles, i amb l'objectiu final d'afavorir una mobilitat sostenible. La moció s'ha aprovat per unanimitat.

Per això, els tècnics de l'EMD faran un informe de totes les parades de bus de Valldoreix, estudiant-ne la correcció i aplicant, si escau, les modificacions necessàries segons els criteris de disseny per l'accessibilitat, establertes per normativa. Un cop s'hagi fet aquest informe, i en el termini d'un any, s'actualitzaran aquelles parades que incompleixin la normativa. 

 

"Un transport públic agradable"

Ha defensat la moció la vocal del PSC, el grup proposant, Susanna Casta: "Demanem més il·luminació, informació de la línia del bus en directe, o passos de vianants abans d'arribar a la parada".

Per Ana Cano, de Ciutadans, "el transport urbà ha de ser pràctic i adaptar-se a les normatives i complir els requisits". A més, Cano ha apuntat que "facilitar el transport públic és bàsic per a la mobilitat sostenible".

També s'hi ha sumat la CUP-PC. "El model de bus urbà de Valldoreix funcions, i més enllà de com es pot treballar en les mateixes línies i cal anar renovant a poc a poc la part accessòria", ha argumentat el vocal cupaire, Ferran Margineda. 

En la mateixa línia, Jaume Santmartí, vocal d'ERC-MES, ha apuntat que "el transport públic col·lectiu cal fer-lo agradable, còmode i accessible". I a més ha apuntat que "és important repassar totes les marquesines per tal que estiguin en les millors condicions".

La vocal de Junts Susana Herrada, també s'ha mostrat favorable a la moció.

 

 
Comentaris

Destaquem