L'estació d'FGC de Valldoreix tindrà un aparcament per a bicicletes tancat

FGC ja ha licitat les obres per col·locar aquests aparcaments a Valldoreix i 9 estacions més de la línia Vallès i Llobregat-Anoia

L'estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) de Valldoreix comptarà amb un aparcament per a bicicletes tancat i segur. De fet, FGC ja ha licitat les obres per construir aquests aparcaments, tant a l'estació de Valldoreix com a 9 estacions més, que formen part de la línia Vallès i de la línia Llobregat-Anoia. concretament a Bellaterra, Can Feu | Gràcia, Piera, Sant Vicenç els Horts, Martorell Enllaç, Manresa Alta, Sant Andreu de la Barca, Sant Vicenç de Castellet i Pallejà.

 

Les característiques de l'aparcament

Serà un mòdul prefabricat que es podrà munta in situ, escurçant així el temps d’execució dels treballs. Degut als condicionaments dels diferents emplaçaments s’han previst  dos tipus d’habitacles: un de 6x4 metres (amb capacitat per a 54 bicicletes) i un altre de 6x6 metres (amb capacitat per a 34 bicicletes). A cada indret es col·locarà el que millor s’adapti a l’espai disponible. En qualsevol cas, l’objectiu és situar-los en un espai suficientment ampli per a encabir-hi l’habitacle prefabricat en un lloc de pas, visible i il·luminat per tal de garantir al màxim la seguretat dels usuaris.

Disseny de l'exterior dels mòduls d'aparcament de bicicletes. FOTO: FGC

Disseny de l'exterior dels mòduls d'aparcament de bicicletes. FOTO: FGC

Més aparcaments en el futur

Aquestes deu estacions són les primeres on s’instal·laran els bicitancats però s’anirà incrementant la dotació de places a totes les estacions de la xarxa de Ferrocarrils, de manera que la tendència és que totes siguin places segures i tinguin més proximitat a l’estació.

 
Comentaris

Destaquem