FGC adjudica la construcció de 15 nous trens

La companyia de ferrocarril té l'objectiu de construir 15 nous trens per millorar la freqüència de pas a la línia del Vallès

Els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ja ha adjudicat la construcció de 15 nous trens amb l'objectiu de millorar la freqüència de pas a la línia del Vallès, on s'inclouen les estacions de Sant Cugat. La previsió és que els nous combois, que són elèctrics, s'incorporin als recorreguts que connecten Barcelona amb Sabadell i Terrassa al llarg del 2019. L'operació compta amb un pressupost de 120 milions d'euros i l'executarà l'empresa suïssa Stadler Rail.

Aquesta millora s'emmarca en les previsions que l'exconseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va anunciar el mes de setembre de l'any 2016 i que contemplava passar dels 10 als 5 minuts de freqüència de pas a la línia de Sabadell, i dels 8 als 5 a la de Terrassa. L'adjudicació també inclou les corresponents peces de parc i recanvi. 

Els FGC han tancat aquest any 2017 amb els millors resultats de la seva història. Segons dades dels FGC, la línia Barcelona-Vallès supera els 62 milions de passatgers, un 3,9% més que l'any passat. Els perllongaments que es van fer a Terrassa, l'any 2016, i els de Sabadell, aquest any 2017, han aportat nous clients a les línies S1 i S2 i han millorat també la mobilitat dins de les mateixes ciutats.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem