L'Ajuntament impulsarà una prova pilot de transport a la demanda a les Planes

L'experiència arribarà als barris de Can Cortés i Can Borrull

L'Ajuntament de Sant Cugat impulsarà el transport a la demanda al barri de les Planes per donar resposta a les necessitats de transport públic de la zona. D'aquesta manera, s'engegarà una prova pilot al barri en els pròxims mesos, per estudiar la viabilitat i la resposta davant d'aquest nou servei al barri. Una prova pilot que s'impulsarà a dos barris de les Planes, Can Cortés i Can Borrull, i que també s'aplicarà al barri florestà de Buscarons.

La prova pilot es posarà en funcionament, previsiblement, a finals d'any, i al mes d'octubre l'Ajuntament convocarà els veïns de la zona a una reunió per explicar els detalls d'aquest nou sistema de transport públic. Tot això s'ha explicat en el Consell de barri de les Planes, presidit per Joan Puigdomènec.

Aquest no serà el primer cas de transport a la demanda a Sant Cugat. Al mes de juliol, l'Ajuntament l'impulsava al barri de Can Barata, servint per connectar el barri santcugatenc, on només hi ha una línia d'autobús que arriba fins a Sant Quirze. En aquell cas, la prova pilot va consistir en un vehicle de set places que connectava el barri amb el CAP de Can Mates i l'estació de FGC de Volpelleres, que estava operatiu de dilluns a divendres, i del qual se'n podia sol·licitar servei, sense antelació, per telèfon o a través d'una app. Tant veïns com Ajuntament van coincidir en valorar com a positiva l'experiència. "Estem convençuts que el sistema funcionarà bé perquè ja ho hem fet en tres zones, per això es proposa fer-ho a les Planes", ha explicat Albert Moratet, de l'àrea de Mobilitat de l'Ajuntament.

Ara, el sistema s'implantarà a les Planes, per connectar el barri amb el nucli urbà. Els detalls es coneixeran durant la reunió que l'Ajuntament mantindrà amb els veïns i veïnes el 17 del mes d'octubre, a les 18 h. "Volem convèncer als veïns de les zones afectades per la proposta", ha explicat el responsable de Mobilitat.

D'altra banda, Joan Puigdomènec ha explicat que les obres de millora dels vestidors de l'espai Pere Grau han començat aquesta setmana, i tindran una durada de 5 mesos. Amb aquesta obra, a banda de millorar els vestidors també s'ampliarà l'espai del bar.

En l'apartat del torn de paraula del Consell de Barri, els veïns han preguntat sobre una proposta per canviar la circulació en diferents carrers del barri. El director de Mobilitat de l'Ajuntament ha assegurat que no es farà res sense consensuar-ho amb les associacions de veïns de les Planes.

 
Comentaris

Destaquem