La 2a fase de les obres del camí de l'Avenç es va concretant després de les al·legacions

Finalment no es restringirà el sentit de la circulació, i tampoc es col·locarà, de moment, un control d'accés

La segona fase de les obres del Camí de l'Avenç -Camí del Crist Treballador- es van concretant, tal com s'ha explicat en la sessió del Consell de Barri Nucli Antic. Cal destacar que l'Ajuntament ha valorat no restringir els sentits de circulació després d'avaluar algunes al·legacions presentades a l'aprovació inicial del projecte -moltes per part de les famílies de l'Avenç- i, a més, tampoc es col·locarà, de moment, un control d'accés. Ara mateix, el projecte és a prop de passar a aprovació definitiva per ple municipal.

Les actuacions de la segona fase

En aquesta segona fase de les obres es pretén acabar de pavimentar amb material natural els trams que encara són de sorra, des de la carretera BP-1417 fins al carrer del Comte i des de l'accés del Club de Tennis Natació Sant Cugat i fins a l'escola Avenç.

A més, també s'inclourà una cuneta estabilitzada, amb l'objectiu de conduir les aigües superficials i assegurar el drenatge, i s'instal·laran pilones de fusta de pi tractades, per tal de protegir l'itinerari de vianants i l'espai natural. D'altra banda, també s'incorporaran elements reflectants. De fet, fa dues setmanes es van començar a instal·lar llums sostenibles a la zona.

Planol del projecte

Planol del projecte

Una reivindicació que ve de lluny

Les famílies de l'escola Avenç fa temps que demanen la millora de la zona. De fet, l'any 2019, el Camí del Crist Treballador ja estava asfaltat, però l'Ajuntament va decidir retirar el paviment i tornar-lo a col·locar de nou, fet que va provocar que les famílies s'indignessin.

Més tard, el consistori va reconèixer l'error i va afirmar que pavimentaria de nou la via, però amb sauló, ja que la normativa urbanística no permet posar asfalt. En el tram de davant del Club Tennis Natació ja es va col·locar sauló, però quedava pendent la resta. L'Ajuntament va assegurar que la pavimentació total es faria o per Nadal de 2020 o per Setmana Santa de 2021, però finalment la realització de les obres s'ha anat ajornant, en part per culpa de la pandèmia. Ara, el projecte, passarà a aprovació definitiva.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem