Passos de vianants adaptats als infants amb TEA a l'Escola Pi d'en Xandri

L'Ajuntament de Sant Cugat incorpora pictogrames a passos de vianants per visualitzar el que cal fer abans de creuar un carrer

L'Ajuntament de Sant Cugat ha instal·lat pictogrames en diferents passos de vianants a l'entorn de l'Escola Pi d'en Xandri per incrementar la seguretat dels infants amb Trastorn d'Espectre Autista (TEA). L'acció forma part dels diferents projectes per crear camins segurs als centres educatius santcugatencs.

 

Jose Gallardo, regidor de Mobilitat, ha destacat que l'objectiu és que "els infants amb TEA puguin anar a l'escola d'una manera segura i garantir la seva mobilitat". La simbologia, que inclou el que cal fer abans de travessar un carrer, s'estén en diversos passos de vianants des de l'avinguda de Gràcia fins al Pi d'en Xandri en el recorregut habitual d'infants.

La voluntat és ajudar a tots els infants a saber què cal fer abans de creuar una via. "És un pas més per un tipus d'alumnat que necessita un reforç, però va bé per tots els alumnes. Es tracta de parlar d'escoles inclusives i amables amb unes entrades i sortides respectuoses", ha explicat la regidora d'Educació, Pilar Gorina.

"Els pictogrames possibiliten que els infants amb TEA rebin aquesta informació i els garanteix la màxima seguretat", ha destacat la regidora de Salut, Gemma Aristoy, que ha recordat que a Sant Cugat hi ha unes 900 persones amb TEA. Aquestes accions, ha apuntat, es basen en "la mirada més amplia i inclusiva possible" de la ciutat.

 
Comentaris

Destaquem