Sant Cugat avança en la connexió amb bici fins a Rubí

Una vegada fetes totes les connexions, un carril bici de 2,5 quilòmetres unirà el centre de Sant Cugat amb Rubí

La connexió amb carril bici entre Sant Cugat i Rubí continua fent passos endavant. L'Ajuntament de Sant Cugat aprovarà la construcció de la tercera fase del projecte, que comprèn un tram de carril bici de 630 metres per la carretera de Rubí entre el desviament de la Boehringer i la rotonda del centre comercial. La primera fase, entre la plaça del Xic i l'hipòdrom, ja està enllestida. També està aprovat el projecte de la fase 2 (des de la rotonda de l’Hipòdrom fins a l’avinguda dels Països Catalans (a l'altura de les Carpes). 

Més info: Pas endavant per connectar Sant Cugat i Rubí amb bici

El cost de la tercera fase, que gestionarà l'Àrea Metropolitana i es vol finançar amb els fons europeus de recuperació, serà de 984.000 euros. A més, l'Ajuntament haurà de fer front a expropiacions per valor de 152.000 euros. El carril bici anirà pel marge esquerra de la carretera en direcció a Rubí. Per ara no hi ha calendari, tot i que la previsió és que les obres, una vegada comencin, s'allarguin durant vuit mesos.

"S’engloba en el projecte de connexió de diferents municipis de l’entorn metropolità", destaca el regidor de Mobilitat, José Gallardo. L'actuació entre la Boehringer i el centre comercial va a càrrec de l'Àrea Metropolitana i té un pressupost de 984.000 euros, que es volen finançar amb els fons europeus de recuperació. 

Mapa amb el futur carril bici. En verd, carrils existents. En negre, pendents d'executar.

El tram de l'AP-7

L'espai pels vianants en aquest tram de la carretera de Rubí és precari FOTO: Artur Ribera

L'espai pels vianants en aquest tram de la carretera de Rubí és precari FOTO: Artur Ribera

Paral·lelament s'està avançant en fer el pas per bicis i vianants per sota el pont de l'AP-7 i que connectaria definitivament Sant Cugat amb Rubí. Actualment aquest pas està molt degradat, tot i que hi passen molts vianants i ciclistes, especialment de Rubí. Les obres no tenen cap calendari previst, ja que depenen del finançament que puguin rebre. 

Més info: 1,8 milions d'euros per dignificar la carretera de Rubí

"Comencem a caminar per la connexió amb Rubí, com ja ho estem amb Cerdanyola", va destacar en el seu moment el regidor de Mobilitat. Un cop enllestides aquestes actuacions, Sant Cugat quedarà connectat amb Rubí per carril bici des de l'estació. Només caldrà acabar el tram de Rius i Taulet entre Lluís Companys i el pont dels ferrocarrils. Justament l'obra en el pont és una de les dificultats, ja que no es pot ampliar. L'Ajuntament hi està treballant.

Una vegada realitzades totes aquestes connexions, el carril bici tindrà una llargada de 2’5 quilòmetres que unirà l’Anella de Mobilitat Verda i Rubí.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem