Sant Cugat participarà en una prova pilot per analitzar la qualitat de l'aire

El municipi s'ha adherit a la Setmana Europea de la Mobilitat amb l'objectiu de promoure nous hàbits de mobilitat sostenibles, segurs i saludables

Un any més, Sant Cugat se suma a la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible, celebrada entre el dimecres 16 i el dimarts 22 de setembre, amb l'objectiu de realitzar diferents accions puntuals per promoure i potenciar hàbits de mobilitat més sostenibles i saludables.

Així ho explicava José Gallardo, regidor de Mobilitat i Transport de l'Ajuntament de Sant Cugat: "Volem aprofitar la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible per conscienciar a la ciutadania que faci un ús racional dels recursos energètics. És per això, que volem potenciar el transport públic i els mitjans sostenibles, amb l'objectiu de reduir l'ús del vehicle motoritzat".

D'aquesta manera, l'Ajuntament ha incorporat 5 bicicletes elèctriques a la flota municipal per als seus treballadors i instal·larà 120 places per a patinets i 80 per a bicicletes en diferents centres educatius del municipi. A més, l'ens municipal potenciarà els cursos de conducció segura en la bicicleta en els centres escolars i continuarà millorant la seguretat i accessibilitat als centres educatius, com ja s'està realitzant a la carretera de l'Avenç o el semàfor instal·lar per accedir a l'escola La Floresta.

Més info: La pavimentació de tot el carrer de l'Avenç, per Nadal o Setmana Santa

Més info: Instal·len el semàfor a la rotonda de l'Escola La Floresta per millorar la seguretat

Així doncs, en aquesta "aposta ferma per part de l'Ajuntament", l'objectiu d'aquesta adhesió és sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i impulsar l'ús dels mitjans de transport sostenibles i el transport públic.

Les 5 noves bicicletes elèctriques adquirides per l'Ajuntament. FOTO: Nielo Ballart

Les 5 noves bicicletes elèctriques adquirides per l'Ajuntament. FOTO: Nielo Ballart



"És imperatiu fer un canvi en el nostre model de mobilitat, ja que hem viscut una època amb un gran excedent energètic. Aquí a Sant Cugat, un terç d'aquestes emissions perjudicials provenen dels vehicles motoritzats i per això, és important atacar aquest focus" afegia Alba Gordó, comissionada per l'Emergència Climàtica.

Amb tot, Gallardo ha assenyalat els reptes pendents de l'Ajuntament en l'àmbit de la mobilitat: "Ens agradaria tenir una estació central d'autobusos per fer l'ús d'aquest més atractiu i estem treballant per expandir l'Anella Verda abans acabi el 2021, en el carrer Manel Farrés i en el carrer de l'Andana, en el nostre compromís de connectar els diferents barris de Sant Cugat".

Sant Cugat analitzarà la qualitat d'aire

D'altra banda, el municipi participarà en una prova pilot del projecte europeu NanoSen AQM Interreg Sudoe, amb la col·laboració d'AMB Ecologia i AIGUASO, amb l'objectiu d'analitzar la qualitat d'aire a peu de carrer. És per això, que s'instal·laran nanosensors en bicicletes i persones, que tinguin una rutina de caminar, per analitzar la qualitat de l'aire de Sant Cugat.

Aquesta prova pilot es realitzarà també a l'Hospitalet de Llobregat i Sant Adrià, una prova que ja s'ha dut a terme a altres poblacions de Portugal, França o Espanya. La instal·lació constarà d'uns dispositius amb sensors en el seu interior, que a través d'uns filtres, controlaran l'entrada i sortida de l'aire i mesuraren la temperatura i la humitat relativa per comparar les dades amb l'estació fixa a Sant Cugat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem