Sant Cugat tindrà un aparcament vigilat per 120 bicicletes a l'estació

De moment tindrà una capacitat per a 120 bicicletes però en un futur es podria ampliar fins a oferir 300 places

L'estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Sant Cugat tindrà a partir del primer trimestre del 2017 un aparcament vigilat amb capacitat per 120 bicicletes. Ubicat al carrer de l'Andana, darrere de l'estació, un centenar de les places estaran obertes a tota la ciutadania a través del sistema de bicibox. La previsió és que pugui acabar tenint fins a 300 places i l'objectiu és potenciar l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport.

Els treballs, a càrrec de l’empresa Fertres, tenen un cost de 50.500 euros i consisteixen a pavimentar l’espai, que té una superfície de 285 metres quadrats, i col·locar-hi una tanca perimetral. També s’instal·larà un sistema d’accés segur a l’aparcament.

Aquesta actuació s’emmarca en el projecte Bi-Ti-Bi, co-finançat per la Unió Europea, que té com a objectiu potenciar la combinació bici-tren-bici, especialment a l’hora d’anar a la feina, i reduir l’ús i les emissions contaminants del vehicle privat. L'Ajuntament de Sant Cugat i Ferrocarrils de la Generalitat hi participen.

“Es tracta d’un projecte importan tper seguir potenciant la mobilitat sostenible a Sant Cugat, especialment a través de l’ús de la bicicleta i del transport públic”, va assenyalar el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Economia i Hisenda, Damià Calvet, durant una vista a les obres aquest 23 de setembre.

Com fer-lo servir?

Està situat al carrer de l'Andana, darrere de l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat FOTO: Localpres

De les 120 places que en un primer moment tindrà l’aparcament a Sant Cugat, 108 estaran a disposició de la ciutadania a través del sistema d’aparcament segur Bicibox (cal donar-se d’alta a www.bicibox.cat). En aquest cas, l’ús de l’aparcament serà per a la bicicleta privada dels usuaris sense que la plaça estigui vinculada a cap bitllet de tren.

Una dotzena de places es reservaran per a empreses que vulguin participar al projecte Bi-Ti-Bi. Per fer-ho, les empreses hauran de pagar una quota mensual que inclourà el bitllet de tren per al seu treballador i l’ús d’una bicicleta elèctrica (que estarà aparcada a l’estació i serà propietat de Bi-Ti-Bi) per anar a la feina (empreses interessades).

Serveis

D’altra banda, està previst que en aquest aparcament també s'instal·li un mòdul prefabricat amb serveis per a ús dels taxistes, que tenen una parada al mateix carrer; tal com es va aprovar en en el ple municipal.

 
Comentaris

Destaquem