2 anys de tripartit a Sant Cugat: debat sobre inversions i equipaments

Govern i oposició confronten les seves prioritats en els equipaments necessaris per Sant Cugat

El TOT Sant Cugat va aplegar els cinc partits política amb representació a l'Ajuntament per debatre sobre els dos anys de govern tripartit. L'habitatge, el medi ambient i la mobilitat, la resposta a la pandèmia del coronavirus i els equipaments van ser els quatre eixos principals de la trobada, celebrada a la Llar d'Avis de la Parròquia i moderada per Àgata Guinó, directora adjunta del TOT.

Aquesta quarta crònica se centra en els equipaments, després d'abordar l'habitatge, la mobilitat i el coronavirus.

Més info: 2 anys de tripartit a Sant Cugat: debat sobre anella verda i baixes emissions

Més info: VÍDEO: 2 anys de tripartit a Sant Cugat: xoc entre govern i oposició per l'habitatge

Més info: 2 anys de tripartit a Sant Cugat: com s'ha fet front a la pandèmia?

my visual 54903766 copia

Retrets sobre els projectes

"Sobre la taula es van trobar un munt d’equipaments projectats. Però en dos anys no han fet res". Aquesta va ser la crítica de Carmela Fortuny (Junts per Sant Cugat) al govern d'ERC, PSC i CUP, a qui va acusar d'anar "lents" i fer "passos enrere". Un retret que va rebre resposta per part de Francesc Duch (ERC), que va assenyalar l'anterior govern convergent com a responsable: "Ens vam trobar que als calaixos hi havia poc projectes fets i hem fet molta feina de redacció. Ens ha costat arrencar però ja estem en marxa".

"No som responsables del dessori que van deixar en equipaments", va emfatitzar el socialista Pere Soler, que també va retreure la manca de planificació dels governs anteriors: "Sant Cugat té un dèficit d’equipaments estructurals. En una ciutat de 95.000 habitants només hi ha dues piscines cobertes i tres piscines d’estiu. És inadmissible. Anys enrere deien [en referència a JuntsxSTC] per què es volia una piscina si tothom en tenia una a casa".

Torre Negra i CPA

Un dels principals anuncis en equipaments del tripartit ha estat la voluntat de comprar la masia de Torre Negra, per convertir-la en un espai obert al públic de divulgació històrica, patrimonial i ambiental. "Torre Negra és un element patrimonial de primer ordre i vam veure que ens tocava preservar-lo", va argumentar Núria Gibert (CUP). Sobre l'operació d'adquirir el Centro Popular Andaluz, va apuntar que està en "estudi".

Una possibilitat que no agrada a Aldo Ciprián, que no considera adient comprar el CPA: "Ja tenim molts equipaments públics a l’entorn. L’Ajuntament no ha d’especular sobre les propietats. Ha d’acabar projectes en marxa perquè associacions com la de malalties neurològiques tinguin un local. I no gastar-se diners en noves aventures". A més, Ciprián també va acusar el tripartit i l'anterior govern convergent del "despropòsit" amb La Mirada.

Pere Soler: "A mi em cauria la cara de vergonya"

Per Carmela Fortuny, els projectes sobre el "CPA i Torre Negra són un bluf sense cap concreció". A més, la portaveu de Junts va assenyalar alguns dels projectes que considera que no s'han impulsat correctament: "La Unió, tancada. La coberta de Mas Gener, de la piscina del Parc Central o de les pistes de Sant Francesc, sense fer. I el carril bici de l'hipòdrom...".

Unes crítiques que no van agradar a Pere Soler: "L’Agència Catalana de l'Aigua prohibeix fer una coberta a Mas Gener. A La Unió ens vam trobar una impossibilitat. A l’hipòdrom una empresa va fer fallida. No som responsables del dessori que van deixar en equipaments". "A mi em cauria la cara de vergonya", li va etzibar a Fortuny.

Per la seva banda, Duch va apuntar alguns dels projectes que han treballat, com "La Mirada, el Complex Esportiu de Mira-sol, la millora de l’espai públic i de carrers, també a Les Planes i La Floresta, zones que estaven deixades". En canvi, la portaveu de la CUP va reconèixer que el projecte de la Biblioteca Central a Pla del Vinyet ha quedat en un calaix: "No és prioritari invertir ara milions d'euros".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem