Més de 63.000 santcugatencs cridats a votar en unes eleccions marcades per la Covid-19

Control de temperatura a l'entrada als col·legis i franges horàries recomanades per anar a votar

63.270 santcugatencs estan cridats a les urnes aquest 14 de febrer per les eleccions al Parlament de Catalunya. Uns comicis marcats per la pandèmia del coronavirus i amb la renúncia de 170 persones a ser a les meses electorals. La incertesa sobre la constitució de les meses marcarà l'inici de les votacions en els 37 col·legis electorals habilitats a Sant Cugat.

Segueix el directe de les eleccions amb el TOT Sant Cugat.

Més info: Tots els candidats santcugatencs a les eleccions catalanes

L’Ajuntament de Sant Cugat ha reforçat el dispositiu per tal de garantir la seguretat durant les votacions.

Control de temperatura

A l’entrada al col·legi electoral es prendrà la temperatura a tots els electors i caldrà posar-se gel hidroalcohòlic. Es garantirà la distància de seguretat entre les meses electorals i els votants. Els espais estaran ventilats, les cabines no tindran cortines i les entrades i sortides seran separades. Les zones estaran senyalitzades per mantenir les distàncies i contribuir a agilitzar les votacions. Els col·legis es desinfectaran cada 2-3 hores.

Horari de votació

L’horari de votació serà l’habitual, de 9 a 20 hores. La Generalitat recomana una votació per franges horàries. De 9 a 12 hores, les persones de risc; de 19 a 20 hores, positius per Covid o confinats per contactes estrets; i de 12 a 19 hores, la resta de la ciutadania. De les 19 a les 20 hores l’Ajuntament facilitarà EPIs a tots els membres de les meses electorals i als representants de l’administració que hi haurà a cada col·legi. A les 20 hores, una vegada tancat el col·legi electoral, es desinfectarà tot l’espai i posteriorment començarà l’escrutini dels vots. Al final de la jornada es tornaran a desinfectar els punts de votació.

Nous col·legis electorals

L’Ajuntament ha habilitat 3 nous col·legis electorals per evitar aglomeracions: el PAV3 (acollirà 2 meses del Centre d’Art Maristany), el Museu del Còmic (1 mesa del Club Muntanyenc) i la seu de l’EMD de Valldoreix (2 meses del Casal de Cultura). Els canvis afectaran aproximadament un total de 3.400 electors. Amb aquesta ampliació a Sant Cugat hi haurà 37 col·legis electorals.

250 treballadors

El dispositiu de l’Ajuntament de Sant Cugat comptarà amb uns 250 treballadors: inclou la logística (Brigada Municipal), el suport informàtic, la informació al ciutadà, el suport tècnic i la seguretat als col·legis (Policia Local, Mossos d’Esquadra i Protecció Civil). S’han contractat 50 persones suplementàries.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem