A punt per a una nova Diada Nacional de Catalunya

Els santcugatencs i santcugatenques podran celebrar la Diada Nacional de Catalunya amb diferents actes al municipi i amb la manifestació de Barcelona

El dimecres 11 de setembre se celebra, com cada any, la Diada Nacional de Catalunya, que commemora la caiguda de Barcelona en mans de les tropes de Felip V l’any 1714. Per tal de celebrar aquesta jornada, entre altres coses, se celebra un acte institucional a Sant Cugat, i de 8 h a 10 h els partits polítics faran una ofrena floral a la plaça de Rafael de Casanova. Hi participaran tots, excepte Ciutadans: “No és una festa que uneixi a tots els catalans. Som partidaris que el dia de Sant Jordi és el dia de tots els catalans”, deia Múnia Fernández-Jordán, regidora de Cs.

Un altre dels punts forts de la diada, on també hi van molts santcugatencs, és la manifestació de Barcelona: “Esperem que torni a ser un èxit de convocatòria. No ens podem permetre el luxe de tenir una Diada descafeïnada. En els últims dies la gent s’ha posat les piles i segur que tornarà a ser un èxit”, diu Xavier Palet, coordinador de l’ANC de Sant Cugat.

La manifestació de Barcelona

A banda dels actes commemoratius que se celebren a Sant Cugat, des de fa uns anys durant la Diada Nacional es fa una manifestació per reclamar la llibertat de Catalunya a Barcelona, organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana i amb la col·laboració d’Òmnium Cultural.

Enguany, les entitats sobiranistes han convocat a la ciutadania en 5 carrers diferents de Barcelona, tot formant una mena d’estrella i amb un tram en el qual es troben els 5 carrers (a plaça Espanya), per reclamar simbòlicament la unitat política dels partits independentistes. Els 5 carrers que seran ocupats per la ciutadania seran la Gran Via de les Corts Catalanes, el carrer de Tarragona, el carrer de la Creu Coberta, l’avinguda de la Reina Maria Cristina i l’avinguda del Paral·lel.

Els santcugatencs i santcugatenques tenen assignat el tram 13, situat a la Gran Via, entre el carrer d’Entença i el carrer de Rocafort.

Cal destacar que l’ANC de Sant Cugat habilita autocars per arribar a Barcelona, pels quals cal reserva prèvia, que sortiran a les 14:30 h, des de l’avinguda del Pla del Vinyet, davant del Teatre-Auditori. A més, també se celebra la 4a Caminada a Barcelona, amb sortida des de Can Caldés, a partir de les 10 h, i arribada a Barcelona a les 13 h.

La programació a Sant Cugat

Dimarts 10 de setembre

  • 20:30 h: Marxa de torxes en memòria de les víctimes de 1714 (Sortida des de la plaça de Rafael de Casanova). Organitza Òmnium Cultural
  • 21:30 h: Havaneres amb els Nois de l’Eixida (plaça de l’Om). Organitza Junts per Sant Cugat

Dimecres 11 de setembre

  • De 8 h a 10 h: Ofrena floral dels partits polítics i entitats (plaça de Rafael de Casanova). Organitza l’Ajuntament
  • 10 h: Ofrena floral institucional i cant conjunt de  Els Segadors a càrrec del Quartet Catalònia.(plaça de Rafael de Casanova). Organitza l’Ajuntament
  • 10:15 h: Missatge institucional de la Il·lma. Sra. Mireia Ingla (plaça de Rafael de Casanova). Organitza l’Ajuntament
  • 20 h: Ballada de sardanes amb la Cobla Ciutat de Terrassa (plaça d’Octavià). Organitza l’Ajuntament.
Més informació
 
Comentaris

Destaquem