En marxa un nou Pla Director de Cooperació al Desenvolupament, Pau i Drets Humans

La proposta va rebre el suport de tots els membres del ple excepte Ciutadans i la regidora no adscrita

El Ple de Sant Cugat ha aprovat el nou del Pla Director de Cooperació al Desenvolupament, Pau i Drets Humans 2022-2026. L'objectiu de la proposta és "contribuir a un desenvolupament sostenible a partir de l'abordatge de les desigualtats socials i els impactes ambientals de l'activitat humana".

Gemma Aristoy (ERC), regidora de Ciutadania, Salut i Via pública, va presentar el projecte en el ple municipal del 19 d'abril. "Hi ha una vinculació amb els ODS i es pretén posar al mateix nivell la defensa de tots els drets humans perquè tenen interdependència i prioritzar-ne uns per sobre dels altres fa que el manteniment sigui més complex". La regidora també ha explicat que s'ha incorporat la perspectiva de gènere en aquest nou plantejament. "Cal destacar també la titularitat de drets, obligacions i responsabilitat tant per les persones que reben la cooperació com pels agents que fan les actuacions".

La línia de treball es basa en el foment de la cultura de la pau i, a escala internacional, s'han destacat tres països d'on provenen més persones a Sant Cugat: Bolívia, Equador i Hondures. "Tota aquesta feina l'hem fet acompanyats de la xarxa solidària de Sant Cugat, que enforteix la tasca i fa que les polítiques municipals puguin donar resposta", ha fet valdre Aristoy.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem