L'estat d'alarma s'allarga fina a l'11 d'abril

El confinament i les restriccions de mobilitat s'allarguen, com a mínim, 17 dies més

L'estat d'alarma, decretat el dissabte 14 de març, continuarà fins a l'11 d'abril. El confinament i les restriccions a la mobilitat duraran com a mínim 17 dies més. Així ho ha aprovat el Congrés dels Diputats, a petició de president de govern espanyol, Pedro Sánchez. "Se que no és fàcil prolongar l'estat d'alarma i les mesures de confinament, però l'única opció eficaç contra el virus és l'aïllament social", ha argumentat.

Pedro Sánchez ha defensat la pròrroga de l'estat d'alarma recordant que el seu executiu ha mobilitzat 200.000 milions d'euros i ha activat mesures sanitàries, socials, econòmiques i laborals per "guanyar la batalla al virus". A més, ha negat que el govern espanyol reaccionés tard davant la pandèmia.

La mesura ha comptat amb el suport del PP, Cs, Vox, PNB i Més País i les abstencions d’ERC, JxCat i la CUP; que han demanat un confinament total.

Més info: Totes les preguntes i respostes sobre les restriccions pel coronavirus a Catalunya

Segons el president espanyol, el seu executiu "no ha deixat ni un moment de prendre mesures, dictar ordres i se seguiran adoptant per afrontar els desafiaments dels pròxims dies". Per això ha demanat "temps, unitat i lleialtat", i ha justificat les decisions adoptades per l'"equilibri difícil" entre la lluita contra la pandèmia i la necessitat de recuperació econòmica. "Cal utilitzar el bisturí per no amputar cap membre que comprometi la recuperació".

Recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut

En un ple atípic –amb només una quarantena de diputats a l'Hemicicle- ha justificat les decisions adoptades fins ara: "Espanya ha seguit en tot moment les recomanacions dels experts sanitaris, la OMS i del centre de coordinació d'alertes sanitàries". , ha dit.

Sánchez ha insistit en la “lleialtat i unitat” i ha demanat a la resta de formacions polítiques que estiguin a l’alçada de la resposta dels ciutadans. “Comparec per demanar-los temps”, ha afegit, per assolir un “pas més” per a “la recuperació de la vida”.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a lca ciutat

Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.

  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Sant Cugat i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 850 388 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic
  • També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat.
  • I cada divendres als carrers de Sant Cugat en format paper
 
Comentaris

Destaquem