Alonso-Cuevillas responsabilitza ERC de la falta d'unitat de l'independentisme

Alonso-Cuevillas defensa que ara mateix "ERC no és el partit genuí independentista"

L'advocat Jaume Alonso-Cuevillas número 3 a les llistes de Junts per Catalunya (circumscripció de Barcelona) en les eleccions espanyoles del 10 de novembre ha carregat contra l'Estat espanyol i contra ERC, en un acte a Sant Cugat, aquest dilluns, 4 de novembre,en el qual ha defensat també la importància de què en els comicis espanyols guanyin les forces independentistes a Catalunya. L'advocat ha destacat que si no hi ha unitat dels partits independentistes, és perquè "ERC no vol".

En aquest sentit, ha dit que el camí cap a la independència es faria llarg." Se'ns farà llarg per la impresentable desunió dels partits independentistes, si no anem junts, és perquè alguns no volen". A més, ha subratllat que "ERC pot estar més forta perquè té una marca més clara". Però ha advertit que s'ha de fer veure a la gent que ha votat ERC que és donar un premi a aquell que no vol unitat, estem donant un incentiu perquè continuïn no volent la unitat". Amb tot, també ha explicat que ara ara mateix "ERC no és el partit genuí independentista" i també ha carregat contra la CUP. " "La CUP pujarà molt, connecta amb la gent jove, quan arriba el moment de les eleccions emfatitzen el discurs nacional. Tot i això, ha criticat que no investissin a Jordi Turull. "No és opció vàlida".

Malgrat les crítiques als altres partits independentistes, Alonso-Cuevillas ha posat èmfasi en la importància de què guanyi l'independentisme. "El que és important és que el vot independentista sigui majoritari, hauríem d'arribar a 24 o 25 diputats, si no els convenceu de votar Junts per Catalunya, que votin ERC o la CUP".

Alonso Cuevillas també assegurat que la independència de Catalunya "És imparable". "Ens hem apuntat a la independència la centralitat del país, que és representada per Junts per Catalunya. El que els espanta és veure independentisme amb americana, veuen que som gent d'ordre.

02 Acte junts per catalunya eleccions generals 10N

Unes 70 persones han assistit a l'acte FOTO: Yves Dimant

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, que també ha assistit a l'acte, també s'ha mostrat convençut en la idea que la independència és imparable i ha assegurat que democràticament l'estat espanyol ja no pot guanyar l'independentisme i ha post d'exemple les eleccions del 21-D. "L'1-O aquest país va decidir desconnectar-se d'Espanya, després no ho hem pogut fer però ara estem en aquesta fase". A més, Puigneró ha defensat la república digital per crear la República catalana. "Està naixent un cinquè poder: el ciutadà digitalment apoderat. Hem de crear les estructures digitals, el control físic del territori vindrà després. La república digital no és més que apoderar la gent"..

Fortuny: "Pensem que la coherència que ha tingut Junts en reclamar aquesta unitat pot fer incrementar els resultats de Junts a la ciutat de Sant Cugat i a tot Catalunya"

Sobre si el resultat de les últimes eleccions al congrés, en les quals va guanya ERC a Sant Cugat, i si això pot canviar després dels pactes d'ERC i CUP amb el PSC; la portaveu de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny, ha tornat a destacar la importància de la unitat. "Ens hauria agradat en aquests moments una llista unitària que és el que sempre hem defensat, som els únics que hem defensat aquesta idea. El que és important és que la ciutat voti independència, que Catalunya voti independència, que Sant Cugat continuï votant independència. Sant Cugat és clarament independentista, a les municipals ja hi va haver un resultat independentista. Hi va haver un arraconament de la força guanyadora independentista per pactar amb el PSC. El primer desig és que continuï guanyant el vot independentista i pensem que la coherència que ha tingut Junts en reclamar aquesta unitat pot fer incrementar els resultats de Junts a la ciutat de Sant Cugat i a tot Catalunya".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem