Arcadi Oliveres, subvencions als partits i aparcament al ple municipal

El Ple Municipal de Sant Cugat atorgarà el títol de fill predilecte de la Ciutat a Arcadi Oliveras

El santcugatenc Arcadi Oliveres és el protagonista del ple municipal d'aquest 15 de febrer a Sant Cugat. El Ple Municipal nomenarà fill predilecte l'economista i activista, que pateix una malaltia terminal. Així, l’Ajuntament vol reconèixer la trajectòria d'Oliveres a favor de la pau, els drets humans i la justícia social.

Més info: Sant Cugat nomenarà Arcadi Oliveres fill predilecte de la ciutat

La sessió, que serà telemàtica, comença a les 16 hores i es podrà seguir a través del canal de Youtube de l'Ajuntament de Sant Cugat. Tots els partits també mostraran el seu suport al tractat sobre la prohibició de les armes nuclears.

L'aparcament a Sant Cugat

Ciutadans portarà dues mocions al ple sobre l'aparcament. Primer, reclamarà la construcció d’un pàrquing públic que doni servei al CAP de Can Mates. El partit taronja també proposarà la creació de la figura de la Targeta taronja per a comerciants per facilitar l’aparcament en les àrees verdes del municipi.

Més info: C's vol una 'Targeta Taronja' pels comerciants i un pàrquing públic al CAP de Can Mates

Junts per Sant Cugat demanarà que l'Ajuntament comenci a pagar els impostos a l'Agència Tributària de Catalunya per avançar en la "sobirania fiscal". D'altra banda, JuntsxSTC porta una moció de suport a les escoles de música, teatre i art de Sant Cugat que comptarà amb el suport del govern d'ERC, PSC i CUP.

Més info: JuntsxSTC demana que l'Ajuntament pagui els impostos a l'Agència Tributària Catalana

El partit independentista també denunciarà "la nul·la implicació de l’Estat espanyol en l’aportació d’ajuts directes a comerç, restauració, autònoms i PIMEs davant la crisi econòmica provocada per la Covid-19".

La gent gran

El govern santcugatenc engegarà en el ple els tràmits per la creació del Consell de la Gent Gran, per fomentar la participació d'aquest col·lectiu en les polítiques de la ciutat.

Més info: Sant Cugat impulsa un Consell de la Gent Gran

A més, s'aprovarà el nou reglament per controlar les subvencions de l'Ajuntament de Sant Cugat als partits polítics amb representació.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem