Augment de la Covid, restriccions prorrogades i eleccions al Parlament ajornades

Catalunya està registrant dades de la Covid-19 molt preocupants, que han obligat a prendre decisions determinants

La setmana ha estat intensa a Sant Cugat i arreu de Catalunya, amb un augment alarmant dels casos de Covid, el risc de rebrot i l'ocupació de llits hospitalaris i d'UCI.
A Sant Cugat, per exemple, entre el 4 i el 10 de gener es van detectar 253 contagis de la Covid-19. La setmana anterior en van ser 146 i, abans de Nadal, 110. En dues setmanes s'han multiplicat per dos. A més, des del 29 de desembre hi ha hagut tres defuncions. Actualment hi ha 26 santcugatencs ingressats per coronavirus, la xifra més elevada des del 3 de maig. A més, el Risc de Rebrot ha incrementat fins als 700 punts.

Més info: El coronavirus continua desbocat a Sant Cugat: els contagis es multipliquen

En aquest sentit, i per tal de frenar l'onada, la Generalitat ha pres dues importants decisions.

Es mantenen les restriccions

La primera es va comunicar el dijous, 14 de gener, quan el PROCICAT va decidir que les restriccions imposades fa dues setmanes s'allargaven una setmana més, fins al 25 de gener. En aquest sentit, doncs, es manté el confinament perimetral municipal, el tancament de centres comercials i comerços de més de 400 metres quadrats o l'obligatorietat de tancar qualsevol comerç durant el cap de setmana.

A més, no es permet l'esport que no sigui a l'aire lliure, a excepció de per a aquells esportistes o equips que competeixen en competicions estatals o professionals.

Més info: El Govern prorroga una setmana més les restriccions per frenar la pandèmia

S'ajornen les eleccions al Parlament

Un altre dels efectes importants de l'augment de les dades del coronavirus ha estat l'ajornament de les eleccions al Parlament de Catalunya, previstes inicialment pel 14 de febrer, però que arran de la Covid-19 se celebraran el 30 de maig, tal com es va explicar el divendres, 15 de gener.

Més info: S'ajornen les eleccions al Parlament de Catalunya

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem