Calvet substituirà Conesa al capdavant del Port de Barcelona

L'exconseller de Territori i Sostenibilitat el santcugatenc Damià Calvet serà el pròxim president del Port de Barcelona

El santcugatenc Damià Calvet serà el pròxim president del Port de Barcelona, substituint l'actual presidenta i exalcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, tal com ha avançat El Mercantil i ha pogut confirmar el TOT Sant Cugat. L'anunci que l'exconseller de Territori i Sostenibilitat serà el nou president s'oficialitzarà aquest dijous en una roda de premsa. Tot i això, Calvet no agafarà les rendes del port fins al juliol.

Després de la formació del nou Govern català, on Calvet no ha repetit com a conseller, el nom del santcugatenc ja va sonar com a possible relleu de Mercè Conesa, que va ser nomenada presidenta el maig del 2018, quan va deixar l'alcaldia de Sant Cugat en mans de Carmela Fortuny. Va ser aquell mateix moment que Calvet també va deixar l'Ajuntament on ocupava el càrrec de tinent d'alcalde d'Urbanisme, Economia i Hisenda per incorporar-se al govern de Quim Torra com a conseller. En aquell moment Calvet també era director de l'Incasòl.

De fet, Damià Calvet va entrar a l'Ajuntament de Sant Cugat de la mà de Conesa, després de les eleccions municipals del 2015 on va guanyar Mercè Conesa amb 11 regidors, el que serà el nou president del port, va ser un dels fitxatges estrella per aquella candidatura. Calvet que és originari de Vilanova i la Geltrú també havia estat regidor en el seu municipi natal.

D'altra banda, Conesa deixa el port de Barcelona després d'haver aprovat el projecte de l'Hermitage, però que el consistori barceloní ha rebutjat. La santcugatenca va ser alcaldessa de Sant Cugat des del 2010, quan l'exalcalde Lluís Recoder va ocupar també el càrrec de conseller de Territori i Sostenibilitat en el govern d'Artur Mas. Així Conesa va guanyar les eleccions del 2011 amb 15 regidors i les del 2015 amb 11, va deixar l'alcaldia un any abans d'acabar el mandat per presidir el port, en mans de l'actual portaveu de Junts Carmela Fortuny que va ocupar un any l'alcaldia. Conesa també va ser president de la Diputació de Barcelona des del 2015 fins el 2018. Conesa va entrar com a regidora de Sant Cugat el 1999 on va tenir diverses responsabilitats, des de serveis socials a urbanisme. 

Serà un altre santcugatenc que anunciarà el nomenament de Calvet, l'actual vicepresident i conseller d'Infraestructures de la Generalitat, Jordi Puigneró, ja que el port és una infraestructura que depèn del seu departament i del ministeri de Foment espanyol.

Un moment important pel port 

Calvet agafa així el relleu de Conesa en un moment de gran rellevància per al Port, enmig de la recuperació dels trajectes mercantils i turístics després de les restriccions causades per la pandèmia. L'exconseller haurà d'ocupar-se també de qüestions com el projecte de l'Hermitage, el quart Pla Estratègic del Port o la transició energètica de les instal·lacions portuàries.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem