Ciprian (Cs): "No entenem la política de fets consumats del tripartit"

Aldo Ciprian, portaveu del grup municipal de Ciutadans a Sant Cugat, fa balanç del primer any de mandat

Després d'un any de govern, quina és la seva valoració del primer any de mandat?

És difícil de valorar, ja que ha estat un govern que ha anat reaccionant als problemes i no avançant-se a aquests. Tampoc hem vist propostes o solucions a les dificultats del dia a dia de la pandèmia. Per ser honest, un any difícil per a qualsevol.

Quines polítiques creu que s'havien d'haver dut a terme?

Polítiques excepcionals. La situació requeria una resposta humanitària que trenqués amb els motlles de la política tradicional. Una resposta coordinada, unes preses de decisions locals independentment de la desorganització i caos de les administracions autonòmica i central. La cotilla administrativa ha estat un enorme llast de pèssims resultats per a Sant Cugat, en particular per a les residències de gent gran.

"La situació requeria una resposta humanitària que trenqués amb els motlles de la política tradicional"

Quines accions del govern veu com a positives? I quines no?

Han intentat una acció conjunta de resposta a la pandèmia però amb poca experiència i encotillada a l'estructura política. Em sembla molt positiu que, després de 32 anys asseguts a la cadira de l'oposició, ara es dediquin a airejar les irregularitats i corrupteles dels governs convergents. Però una mica tard, a la meva manera d'entendre.

Com veu les relacions entre els diferents partits del govern?

Correctes de cara a la galeria i més preocupats per les fotos que de fer una política constructiva per a la ciutat. No entenem com estableixen les prioritats d'acció o si, realment, tenen algunes directrius que no siguin la improvisació.

"No entenem el pànic que tenen al debat en els plens"

Com veu la relació entre govern i oposició?

Tenses. JxSC no han assumit encara el seu paper d'oposició en el plenari i el govern està molt verd a causa del seu total desconeixement de la gestió administrativa i el seu pobre bagatge professional fora del paraigua de l'administració pública (en la majoria dels casos). No entenem la política de fets consumats del tripartit que tant van criticar de PDeCAT durant el mandat anterior o el pànic que tenen al debat en els plens mitjançant l'anul·lació de les mocions incòmodes.

Com creu que ha gestionat el govern la crisi de la COVID?

Ha gestionat com millor creia que ho havia de fer però des del pànic a compartir les iniciatives amb la resta dels grups polítics. Altres ciutats van optar per un front comú per combatre la pandèmia entre tots els grups municipals. La pandèmia encara està entre nosaltres i la possibilitat de rebrot és un fet denunciat pels nostres equips sanitaris. Veurem si han après de la primera onada.


Creu que la crisi del govern ha afectat l'acció de govern?

La crisi de govern central i el caos del govern autonòmic ha condicionat la resposta dels municipis com el nostre i endarrerit la presa de decisions vitals.

"El partit socialista sempre ha sabut satisfer als seus socis de govern"

La ideologia independentista pot afectar les relacions dels socis de govern en un futur?

Això no serà un problema per al PSC, potser per als seus votants. El partit socialista sempre ha sabut satisfer als seus socis de govern a canvi de poder i impunitat.

Com ha afectat al consistori que hi hagi dos grups municipals menys?

Ha agilitzat el debat en els plens i la presa de decisions encara que hem perdut la referència de milers de veïns que representaven aquests grups.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem