Ciutadans demana posposar les sancions ZBE per ser "una implementació deficient"

La formació política considera que abans d'implementar les sancions, s'ha de potenciar el transport públic o els punts de recàrrega per vehicles elèctrics, entre altres

Ciutadans de Sant Cugat ha iniciat una campanya demanant una moratòria en la implementació de la Zona de Baixes Emissions en considerar que no s'estan donant "alternatives abans d'imposar les sancions", el dilluns 4 d'octubre. La Zona de Baixes Emissions, que ja està en vigor i que començarà a sancionar a partir del dilluns 1 de novembre, és una directiva de la Unió Europea, que exigeix que el municipi ha d'establir una Zona de Baixes Emissions abans del 2023.

Així doncs, la formació política ha assenyalat que es mostren contraris amb "la posada en marxa d'aquesta Zona de Baixes Emissions per ser molt deficient" tal com ha apuntat Sergio Blázquez. En aquesta línia, el regidor taronja ha explicat que s'han de millorar les infraestructures per facilitar una mobilitat a peu, s'ha de potenciar el transport públic i s'ha de fer una aposta pels punts de recàrrega dels vehicles elèctrics.

A més, Aldo Ciprian, portaveu del grup municipal, ha explicat que des de Ciutadans de Sant Cugat aposten per la mobilitat sostenible, però considera que s'està construint "la casa per la teulada" en aquesta Zona de Baixes Emissions: "Sant Cugat no compta amb circumval·lació, només s'ha fet aparcament dissuasori a Can Solà i no s'ha tingut en compte que hi ha molts serveis com culturals o sanitaris que es troben dins d'aquesta Zona de Baixes Emissions". A més, Ciprian ha incidit en "totes aquelles persones que venen a Sant Cugat a treballar o estudiar, així que no només són 7.000 vehicles afectats".



Per tot això, Aldo Ciprian ha demanat que es congeli la implementació de la Zona de Baixes Emissions: "No volem mesures coercitives fins que no es faci una bona implementació, així que allarguem la mà a l'equip de govern per fer una moratòria. No pot ser que sigui el ciutadà qui hagi d'assumir aquesta càrrega".

Finalment, José Miguel García, vocal de Ciutadans de l'EMD de Valldoreix, ha explicat que els barris perifèrics també es veuen afectats amb aquesta Zona de Baixes Emissions: "Hi ha molts serveis pels quals hem d'anar a Sant Cugat i no ens estan donant alternatives. No pot ser que el canvi hagi de venir de la iniciativa privada, i menys amb la crisi que estem vivint des de la Covid-19".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem