Ciutadans engega una campanya contra el Ragull Centre

Reduir l'alçada i construir un equipament pel barri són les dues condicions de Ciutadans per donar suport a Ragull Centre

Ciutadans ha engegat una campanya contra el Ragull Centre. "Pot ser el principi d'una ruptura del model de ciutat", alerta la regidora Munia Fernández-Jordán. El partit taronja repartirà fulletons entre la població i ha difós un vídeo a través de les xarxes socials per mostrar el seu rebuig al projecte. Segons la formació, la ciutat s'ha posat "en peu de guerra".

L'alçada d'onze plantes, la pèrdua de sòl industrial, els 3.500 metres quadrats de superfície comercial i la mobilitat són les principals crítiques de Ciutadans al Ragull Centre. Amb tot, celebren que ara el govern municipal hagi obert la porta a replantejar part del projecte i ho atribueixen a la "pressió social". A més, reclamen que s'obri a la participació ciutadana.

Les línies vermelles de Ciutadans

Tot i fer una esmena a la totalitat al Ragull Centre, des de Ciutadans assenyalen les dues condicions de mínims que reclamen per donar suport al projecte: l'alçada i un equipament pel barri. "No tolerarem una alçada d'onze pisos", ha advertit el seu portaveu, Aldo Ciprián. En aquest sentit, reivindiquen una alçada màxima de cinc pisos.

L'altre punt és la reivindicació d'un equipament municipal obert al barri. "Sant Francesc té un dèficit històric d'equipaments", ha assegurat Ciprián. Ha posat d'exemple d'equipament que es podria fer un CAP o una piscina.

A Can Mates

Tot i això, una de les principals crítiques de Ciutadans és la pèrdua de sol industrial i la ubicació del projecte a Sant Francesc, un dels barris més densos de Sant Cugat. "No és el lloc ideal", assegura Aldo Ciprián.

Així, han proposat que s'estudiin altres ubicacions i, per exemple, es contempli transformar sòl terciari d'oficines en residencial. D'aquesta manera es podria mantenir el sol industrial. Ciutadans ha apuntat que hi ha alguns solars a Can Mates que podrien ser una bona ubicació.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem