Ciutadans reclama retirar la pancarta de presos polítics de la façana de l'ajuntament

El grup polític demana treure qualsevol símbol partidista de les façanes d'edificis municipals per "garantir el compliment del principi de neutralitat"

Ciutadans ha demanat a la Junta Electoral que l'Ajuntament de Sant Cugat retiri tota simbologia partidista dels edificis públics que contingui imatges o expressions vinculades o similars a les que utilitzi qualsevol dels partits que concorren a les eleccions.

D'aquesta manera, el grup polític, tal com ha assenyalat en un comunicat, considera que l'Ajuntament està incomplint "la resolució que obliga el Govern i els Ajuntaments a garantir la neutralitat de tots els espais públics, especialment en període electoral". A més, Ciutadans ha volgut destacar que la igualtat de sufragi "és essencial en la representació democràtica".

Per a Aldo Ciprian, portaveu del grup taronja a Sant Cugat, en el comunicat de la formació política: "Tot i les diferents resolucions de la Junta Electoral central i de les provincials, als balcons de diferents ajuntaments i també d'edificis municipals continuen penjades pancartes i simbologia amb un contingut clarament partidista, que s'associa amb algunes de les formacions que es presenten a les eleccions".

A més, Ciprian ha mostrat el seu malestar amb "els partits separatistes que utilitzen les institucions com a tauló de propaganda política al servei de la seva causa. Volem unes eleccions lliures i no veure com els partits separatistes novament volen adulterar la democràcia utilitzant les institucions per enviar missatges partidistes".

Amb tot, Ciutadans ha reclamat a Junta Electoral que obliguin "els ajuntaments a retirar la pancarta i qualsevol altre símbol partidista de les façanes d'edificis municipals per garantir el compliment del principi de neutralitat" amb l'objectiu de tenir "unes eleccions del 14-F lliures i uns edificis públics que representin a tots els catalans, no només a una part".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem