Ciutadans vol reduir els impostos i les taxes per donar 'facilitats als santcugatencs'

El grup taronja ha presentat les seves ordenances municipals amb l'objectiu de "compensar als santcugatencs a causa de la reducció d'ingressos que han viscut per la COVID-19"

El grup municipal de Ciutadans de Sant Cugat ha presentat, el divendres 27 de novembre, les seves al·legacions a les ordenances municipals aprovades per l'equip de govern de l'Ajuntament de Sant Cugat, amb l'objectiu de reduir impostos i taxes en pro dels santcugatencs.

Així ho explica Sergio Blázquez, regidor del grup taronja: "Davant l'actual situació econòmica i sanitària que estem vivint a causa la COVID-19, volem donar facilitats a la ciutadania recaptant menys impostos perquè l'ajuda sigui directa, en contraposició de la idea de l'Ajuntament de recaptar molt i que la gent després hagi de demanar ajuts. Creiem que així ajudarem de manera directa, ja que no hi ha millor ajuda què pagar menys".

Amb això, la formació política ha presentat un paquet de mesures amb la intenció de reduir les taxes i impostos que han de pagar els santcugatencs, entre les quals destaca una reducció de l'IBI al 5% per a tothom. A més, també es vol reduir l'Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) del 4% al 3,35% i reduir l'Impost d'Activitats Econòmiques per facilitar la reactivació econòmica de Sant Cugat.

D'altra banda, Ciutadans de Sant Cugat proposa ampliar els trams d'ajudes a famílies nombroses que va presentar l'Ajuntament, donant una bonificació del 50% aquella unitat familiar que se situï entre els 18.001€ i els 40.000€ i una bonificació del 25% a aquella unitat familiar amb una renda entre 40.001€ i 75.000€, ampliant així els barems de l'equip de govern.

Més info: Així és la nova bonificació de l'IBI per famílies nombroses

També, la formació política considera necessari reduir el valor de la plusvàlua i anul·lar les comissions existents per la pròrroga de 6 mesos per liquidar una herència, a més de reduir l'Impost de Vehicles de Tracció Mecànica a causa de les restriccions de mobilitat d'aquest 2020.

Finalment, dins del paquet de propostes, Ciutadans de Sant Cugat vol disminuir les diferents taxes protestatives de l'Ajuntament: suspendre durant el 2021 la tassa de mercats municipals i fires i les de terrasses de bar reduir les tasses de recollida de residus, llicència d'activitats, cementiris i clavegueram.

Amb tot, Blázquez assenyala que, tot i aquestes reduccions, l'Ajuntament "podrà seguir oferint igualment tots els serveis, gràcies als 16 milions d'euros de romanent. Tenim suficiència econòmica per ajudar al santcugatenc en aquesta delicada situació".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem