Comença el judici contra els dos santcugatencs que es van encadenar al TSJC

El febrer de 2018 un grup de joves van protestar a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i s'hi van encadenar

L'Audiència de Barcelona jutja des d'aquest dimecres tretze CDR independentistes per haver-se assegut i encadenat el 23 de febrer del 2018 a les escales del Palau de Justícia. Entres els acusats hi ha dos santcugatencs.

La Fiscalia, que és la única acusació, demana 2,5 anys de presó per un delicte de desordres públics per a onze dels acusats i 1 any de presó per a dos més per desobediència i resistència greu a l'autoritat.

Més info: Dos santcugatencs detinguts per les protestes al TSJC

Els encausats consideren que la Fiscalia està fent una "repressió política" i "criminalitzant" el dret de protesta, segons van denunciar a finals de novembre. Està previst que el judici acabi dijous.

La protesta

El 23 de febrer del 2018 un grup de manifestants, relata la Fiscalia, es van dirigir "corrent" a l'entrada principal de l'edifici del TSJC, van tancar les portes, "les van bloquejar amb diverses cadenes de ferro o de moto" i es van asseure "encadenant-se entre ells i a les columnes exteriors de l'edifici".

Ho van fer, segons el ministeri públic, "d'acord entre ells i amb l'objectiu d'impedir el funcionament normal del tribunal". La Fiscalia sosté que l'objectiu era "bloquejar" el TSJC, com s'afirmava en un "manifest" que es va repartir.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem