Mira-sol treballa en la construcció del nou barri de Ca n'Ametller

El Consell de Barri ha recuperat la seva presencialitat treballant la mobilitat i les noves urbanitzacions

Mira-sol ha retornat als Consells de Barri presencials amb la sessió de dimarts 9 de novembre, protagonitzada per la mobilitat i noves urbanitzacions, com la construcció del nou barri a Ca n'Ametller. La regidora i presidenta del Consell de Barri de Mira-sol, Pilar Gorina, ha presidit l'òrgan conjuntament amb el regidor de Participació i Barris, Marco Simarro.

El primer punt de l'ordre del dia es destina a l'actualització de projectes al barri. En primer lloc, Gorina ha informat del canvi de la il·luminació a bombetes LED de baix consum. Es passarà del 9 a 41% de llumeneres de tecnologia més eficient al barri de Mira-Sol. Aquesta substitució va iniciar-se durant el mes de juny i es preveu que finalitzin el desembre de 2021.

Mapa d'il·luminació amb llums LED. FOTO: Ajuntament

Mapa d'il·luminació amb llums LED. FOTO: Ajuntament

En segon lloc, s'ha traslladat que al ple de desembre s'aprovarà el projecte del pavelló previst pel terreny darrere de l'escola Catalunya.

Més info: L'aprovació de La Mirada i el complex de Mira-sol centren el ple

A més, pel que fa a l'ampliació de l'escola-institut Catalunya, aquest curs i el següent es farà l'obra grossa per acabar el projecte. Mentrestant, s'oferiran alternatives per a una correcta escolarització dels infants i joves, com l'ús del Casal de Mira-sol per a fer el pati de migdia.

L'espai de socialització de gossos també és un tema que porta cua a Mira-sol. Després de les repetides queixes dels veïns per la ubicació del pipicà, Marco Simarro ha informat del nou projecte: "El correcà tindrà una regulació que en garanteixi un bon ús. Tenim pendent una trobada amb el veïnat més proper per consensuar-ne la planificació".

Ubicació de l'espai de socialització de gossos de Mira-sol. FOTO: Ajuntament

Ubicació de l'espai de socialització de gossos de Mira-sol. FOTO: Ajuntament

Per altra banda, la consolidació de la masia Can Rabella està en execució. S'han finalitzat els enderrocs i el clavegueram i ara s'estan executant els treballs de reforç estructural. Seguidament es faran els enderrocs interiors i repassos generals. Fent el clavegueram es van trobar restes arqueològiques que han estat avaluades per un arqueòleg contractat pel Museu.

Les obres de la rotonda de l'Hipòdrom estan finalment acabades. L’accés per a vianants i bicicletes a la rotonda ja està disponible. Dimecres 10 de novembre s’obrirà el pas per a les persones i divendres 12 es farà la inauguració.

Primer Consell de Barri presencial a Mira-sol després de la pandèmia. FOTO: Cristina Cabasés

Primer Consell de Barri presencial a Mira-sol després de la pandèmia. FOTO: Cristina Cabasés

Pilar Gorina ha explicat que les pantalles insonores de l'AP7 a Mira-sol es posaran després de les de Molins i Montcada. "Ja estem dins el pressupost de la Generalitat i els fons europeus. Serà un procés de licitació directa, sense procediment previ". Ha d'estar licitat abans de la fi del 2023 i acabat abans de la fi de 2025.

El barri de Ca N'ametller

El Consell de Barri ha aborda també el procés participatiu per a la urbanització del nou barri Ca n'Ametller. "Qualsevol canvi urbanístic ha d'incloure a tothom, hem de créixer amb criteris i no per especulació", ha declarat Marco Simarro. "Com a govern creiem que s'ha de poder arribar a una modificació del sector per establir uns criteris consensuats amb la ciutadania de Sant Cugat. Volem crear debat i que qui vulgui intervenir en la zona hagi d'encaixar en uns mínims que hàgim marcat". Es duran a terme diverses sessions per treballar el projecte amb criteris d’emergència climàtica i residencial:

  • Fase de diagnosi: s’han realitzat un conjunt d’entrevistes a 28 persones destacades per la seva rellevància i expertesa en la ciutat i s’han rebut aportacions ciutadanes.
  • Fase de proposta: 16 de novembre. Presentació en línia (webinar) de les propostes inicials. Inscripcions a decidim.santcugat.cat
  • Grups de discussió
  • Consell de ciutat. 22 novembre 18:30 h
  • Experts en urbanisme. 23 novembre 12 h
  • Propietat del sòl urbanitzable. 24 novembre 12 h
  • Taules i consells de participació. 30 novembre 18:30 h
  • Ciutadania. 1 desembre 18:30 h
  • Propostes al Decidim
  • Fase de retorn: Presentació de la proposta de l’Avanç del Pla sorgit del conjunt de reflexions i propostes tècniques i ciutadanes.
Ecobarri de Ca n'Ametller. FOTO: Ajuntament

Ecobarri de Ca n'Ametller. FOTO: Ajuntament

Finalment s'han presentat els projectes guanyadors dels Pressupostos Participatius de 2020: vuit projectes d'inversió amb un pressupost de 50.000 euros i 3 projectes ordinaris amb 5.000 euros per a cada un. En destaquen la instal·lació d'un rocòdrom, la renovació del parc infantil de Mas Gener, l'ampliació del parc d'skate i el mercat de pagès.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem