La Floresta vol formar les entitats per abordar les violències masclistes

El primer Consell de Barri presencial després de la pandèmia ha tractat temes de mobilitat, feminisme i convivència

Els Consells de Barri han recuperat la seva presencialitat començant amb La Floresta. El tema destacat ha estat l'acord entre les veïnes del barri i la Comissió Feminista per posar en marxa una reunió amb les entitats i col·lectius per acordar un protocol d'abordatge les violències masclistes.

L'agressió masclista que va tenir lloc a un bar de La Floresta el setembre de 2021 ha posat sobre la taula la problemàtica existent al barri. "S'ha fet palès que les entitats tenen una necessitat real de saber com han d'abordar les violències masclistes", ha explicat Sílvia Llombart, en representació a Dones de La Floresta. "Plategem que es faci una trobada per abordar-ho i proposem que ho lideri la Comissió Feminista del Consell, que són persones formades en el tema. També demanem al regidor Marco Simarro que l'Ajuntament s'hi impliqui."

Una represenant de la Comissió Feminista ha respost la petició: "Recollim la idea i ens comprometem a coordinar una reunió a través del consell per parlar de com millorar les pràctiques i el coneixement a l'hora d'abordar agressions masclistes". Marco Simarro, president del Cosell i regidor de Participació i Barris ha avançat que suggerirà a l'àrea de Drets Socials i Igualtat treballar també en el projecte. La Comissió Feminista també està treballant paral·lelament amb bars i espais de restauració.

Altres temes que s'han parlat al consell de dilluns 25 d'octubre inclouen l'estrena del butlletí digital que informarà el veïnat de La Floresta de l'actualitat o la recuperació del servei complet del Consultori Sanitari de La Floresta que està a l'espera que s'aprovi. La presidència del Consell també ha informat que s'està parlant amb l'Ajuntament per canviar els Consells de Barri per una participació més directa.

També s'ha anunciat la prova pilot que tindrà lloc a la plaça de Miquel Ros retirant els contenidors. Al·legant el soroll o el perill de plagues, el Consell ha decidit retirar la pastilla de contenidors de la plaça i ubicar-ne dues als carrers contigus. Si les queixes es redueixen, es plantejarà en altres punts del barri.

Un punt del dia que també preocupava als participants del Consell són els talls de trànsit a l'altura de l'Escola El Pinar. "Ho tallen els mateixos pares, no és la policia. I a vegades deixen les tanques posades durant el dia", ha lamentat una veïna. Simarro ha conclòs que visitarà l'espai en horari d'entrada a l'escola per parlar amb els pares i demanar a la policia local que ho controli de la manera deguda.

Els Consells de Barri continuaran en presencialitat a partir d'ara en els següents horaris:

  • Consell de Barri de Mira-sol: dimarts 9 de novembre, a les 18:30 h, al Casal Mira-sol
  • Consell de Barri de les Planes: dimecres 17 de novembre, a les 18:30 h, al Casal les Planes
  • Consell de Barri del Centre Oest: dijous 25 de novembre, a les 18:30 h, a l’ETSAV
  • Consell de Barri del Centre Est: dilluns 29 de novembre, a les 18:30 h, al Xalet Negre
  • Consell de Barri del Nucli Antic: dijous 9 de desembre, a les 18:30 h, a la Casa de Cultura

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem