La CUP no assistirà al pregó de Valldoreix com a rebuig al "tracte del Govern"

La formació anticapitalista ha emès un comunicat en el qual explica que no assistirà de forma oficial al pregó de la Festa Major de Valldoreix

La CUP, i com a conseqüència el representant de la formació a l'EMD, Ferran Margineda, no assistiran de forma oficial al pregó de la Festa Major de Valldoreix, "en correspondència al tracte que el govern i el seu president han tingut", tal com han assenyalat en un comunicat. En aquest sentit, la formació assegura que no va rebre "cap informació prèvia del programa de festes, de qui seria el o la pregonera".

A més, en el mateix comunicat, la CUP apunta que tampoc se'ls va avisar que "es presentaria oficialment el programa juntament amb la pregonera Àngels Solé en nom del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC).

D'altra banda, la formació anticapitalista considera que a Valldoreix "l'administració i no pas la ciutadania pren les regnes de l'organització de la festa", fet que consideren "molt allunyat del que ha de ser una festa popular". En aquesta línia, la CUP es mostra en contra del fet que no hi hagi una Comissió de Festes, i assegura que "part del Govern de Junts" censura la creació del Consell de la Vila, que hauria d'encabir aquesta comissió.

A més, critiquen també el fet que hi hagi una missa institucional: "No trobem adient que es vinculi la festa major amb una missa institucionalitzada que perpetua el model caduc on govern i església tenien la potestat de decidir el calendari festiu vinculant un suposat dia a un suposat patró".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem