La CUP es posiciona contra l'ampliació de l'aeroport del Prat

La CUP presentarà una moció al ple municipal en nom de l'Assemblea pel Clima de Sant Cugat

La CUP Sant Cugat ha mostrat el seu rebuig a l'ampliació de l'aeroport del Prat pel "greu impacte mediambiental i "una nova agressió contra el territori" que suposaria. Els cupaires portaran al ple municipal una moció en nom de l'Assemblea pel Clima de Sant Cugat per tal que l'Ajuntament es posicioni contra el projecte d'ampliació. 

“Destruir el territori mai pot ser una solució de futur. I més apostant per noves infraestructures, l’objectiu de les quals és seguir engreixant el negoci de la indústria turística que ja s’ha demostrat que és insostenible. Cal ser sobirans econòmicament i poder decidir lliurement sobre quin model volem, i no a través de negociacions opaques amb l’estat", argumenta la CUP en un comunicat. 

A més, la CUP se suma a la convocatòria de l'Assemblea pel Clima de Sant Cugat per participar a la manifestació contra l'ampliació de l'aeroport, que s'organitza aquest diumenge 19 de setembre a Barcelona. Les dues entitats han convocat els santcugatencs a les 10.30 hores a la plaça de Lluís Millet. 

Convocatoria StQ twitter 19S

Fer decréixer l'aeroport del Prat

Segons la CUP, si es vol fer front a l'emergència climàtica, "no es pot seguir amb un model de creixement constant ni fomentar un dels sectors que més contribueix a l’increment d’emissions com és el de l’aviació". Per tot plegat, el text proposat per l'Assemblea del Clima defensa "la necessitat de fer decréixer l'aeroport del Prat".

Així, la moció buscar exigir la "retirada immediata i sense condicions" dels plans d’ampliació de l’activitat i de les infraestructures del port i l’aeroport i fer "una planificació immediata de la reducció de les línies de vol actuals i rutes de transport marítim".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem