La CUP troba a faltar "una mirada més desacomplexadament d'esquerra" en el Govern

La formació anticapitalista fa una bona valoració de la primera meitat del mandat del tripartit a Sant Cugat, però assegura que "queda feina per fer"

La CUP de Sant Cugat va entrar ara fa dos anys per primera vegada en el Govern de la ciutat, després del pacte del tripartit d'esquerres, amb el PSC i ERC. Ara que s'arriba a l'equador d'aquest mandat, la formació anticapitalista fa una "bona valoració" d'aquests dos anys, però remarca també que troba a faltar "una mirada més desacomplexadament d'esquerra" en el Govern municipal, tal com ha explicat la portaveu del partit, Núria Gibert, que ha afegit que l'acord de Govern "ha estat una bona aposta".

"Un tensor cap a l'esquerra"

De fet, Gibert ha assegurat que en el que va de mandat, la CUP ha exercit com a "un tensor constant cap a l'esquerra" dins del Govern municipal, i ha apuntat que el fet que la formació formi part del mateix ha ajudat a potenciar que algunes polítiques, sobretot socials, hagin "virat cap a l'esquerra", de la qual cosa s'ha mostrat molt satisfeta: "Estem contents del viratge que hem fet en polítiques socials d'esquerra".

Paral·lelament, Núria Gibert ha explicat que la pandèmia de la Covid-19 ha representat "un aturador" per tirar endavant algunes polítiques, però ha reivindicat la importància que s'hagi gestionat aquesta situació des d'un Govern d'esquerra: "Hem estat afortunats que hi hagi hagut forces d'esquerra en el marc de la pandèmia".

Pel que fa a la relació amb PSC i ERC, la CUP ha assenyalat que són partits "molt diferents" a la formació anticapitalista, i Gibert ha assegurat que "tenen dinàmiques de funcionament que no compartim". De totes maneres, tal com ha afirmat la portaveu, en aquests dos anys de mandat s'han aconseguit trobar "punts entremig" que han permès una bona governabilitat de la ciutat: "Ens sentim representats dins d'aquest acord de Govern".

El programa de la CUP, amb un 61% de compliment

Durant la roda de premsa, la CUP ha explicat que de les 158 propostes que portaven en el programa electoral, 47 ja estan fetes, i 48 estan en procés de fer-se. "Estem en un nivell d'un 61% de compliment del programa electoral", ha afirmat Núria Gibert. De totes maneres, el partit ha reconegut que també depèn dels acords amb ERC i PSC: "Tenim altres servituds en relació amb el pacte de Govern". Ara bé, Gibert ha destacat que "és una sorpresa aquest alt nivell de compliment", tenint en compte que hi ha hagut la pandèmia de la Covid-19 pel mig. "Una de les premisses per entrar al Govern era demostrar que la CUP podia fer coses per canviar la vida de les persones", ha explicat la portaveu.

"Encara queda feina per fer" 

Tot i això, la CUP reconeix que encara queden per tirar endavant 59 de les 158 propostes que portaven en el programa electoral: "Encara queda feina per fer". Sobretot, en l'àmbit d'habitatge, prioritari per la formació anticapitalista: "Segurament hi ha coses en les quals s'ha anat lent, per exemple en la qüestió de l'habitatge".

En aquest sentit, Gibert ha parlat sobre el projecte de Ragull Centre i les crítiques que aquest ha rebut: "Sorprén que arribin crítiques a Ragull Centre de gent treballadora, no de l'oposició".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem