Desenes de persones rebutgen les detencions d'empresaris i personalitats independentistes

Han protestat contra les detencions de la Guàrdia Civil a una 20a de personalitats i empresaris relacionats amb l'independentisme

Desenes de persones, convocades diferents entitats i partits independentistes, s'han concentrat la tarda del dimecres, 28 d'octubre, davant de l'Ajuntament de Sant Cugat.

Ho han fet per mostrar el seu rebuig a les detencions que ha fet la Guàrdia Civil durant el matí d'aquest mateix dimecres, que han acabat amb un total de 23 personalitats i empresaris relacionats amb l'independentisme. A més, han reclamat l'alliberament de totes les persones detingudes: "Es torna a evidenciar que la repressió no s'atura. Avui hem tornat a viure una autèntica operació d'Estat contra l'independentisme", iniciava un manifest que s'ha llegit en la concentració.

Un manifest que expressava que les detencions tenen l'objectiu de "limitar els drets fonamentals de la ciutadania i utilitzar la por per perseguir la dissidència política", i compara els fets d'avui amb els del 20 de setembre de l'any 2017: "Perquè aquesta és la forma de funcionar de l'Estat espanyol", prosseguia el manifest, que remarcava que "a l'Estat espanyol, ser independentista comporta acabar a la presó", i sentenciava reclamant "una resposta unitària independentista".

Entre els detinguts, que ho han estat a causa d'una presumpta connexió entre aquestes persones i Tsunami Democràtic, hi havia el santcugatenc Josep Lluís Alay, que ha quedat en llibertat amb càrrecs després de declarar.

Més info: Llibertat amb càrrecs pel santcugatenc Josep Lluís Alay

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem