Desenes de santcugatencs han realitzat una Via per la Independència al municipi

Els manifestants han caminat en fila índia de la plaça Lluís Millet fins a la plaça de la Vila, on han llegit un manifest reivindicant la independència de Catalunya

Una seixantena de santcugatencs ha sortit al carrer, el dissabte 20 de juny, per celebrar una Via per la Independència, convocada per l'Assemblea Nacional Catalana de Sant Cugat. Així doncs, els manifestants han recorregut els carrers de Sant Cugat des de la plaça Lluís Millet fins a la plaça de la Vila, passant per plaça d'Octavià, per reclamar la independència de Catalunya.

Els manifestants, entre càntics i pancartes a favor de la independència, s'han desplaçat ordenadament i respectant la mesura de distància i les normes higienicosanitàries establertes fins a la plaça de la Vila, on han llegit un manifest davant de l'Ajuntament de Sant Cugat.

Els manifestants s'han desplaçat amb pancartes per Sant Cugat. FOTO: Nielo Ballart

Els manifestants s'han desplaçat amb pancartes per Sant Cugat. FOTO: Nielo Ballart



En els parlaments dels presents, on han participat diferents dels manifestants, s'ha reclamat "una justícia justa", "una indústria i un comerç de quilòmetre 0" i s'ha dit "prou a l'espoli fiscal de 16.000 milions d'euros" per part d'Espanya. A més, els participants han aclamat que un "estat que prohibeix la meva llengua, no serà mai el meu estat".

A més, Francesc Salvador, coordinador de l'ANC Sant Cugat, ha acabat l'acte amb unes paraules: "Hi ha dues solucions, però una no és acceptable per a nosaltres, la submissió i dissolució de la nostra nació i personalitat dins de la matriu espanyola, és a dir, la desaparició per sempre més de poble. Amb això, l'única solució que tenim és la nostra independència, constituir-nos en un estat de dret dintre de les nacions en forma de república".

A més, Salvador ha volgut destacar la necessitat de declarar Catalunya com un estat, "no només per desempallegar-nos de l'estat colonial espanyol, sinó per portar el progrés, per portar la justícia social i aprofundir democràticament. Tenim aquesta oportunitat i si volem aquest futur que ens espera, hem de lluitar, amb lluita pacifica, però amb lluita. No hem de defallir i hem d'estar preparats per qualsevol sacrifici".

Els participants han llegit un manifest davant de l'Ajuntament de Sant Cugat. FOTO: Nielo Ballart

Els participants han llegit un manifest davant de l'Ajuntament de Sant Cugat. FOTO: Nielo Ballart



Amb tot, Francesc Salvador ha valorat l'acte d'avui de manera positiva: "Després de la pandèmia ens hem de reactivar i aquesta ha estat la segona reivindicació, després de la concentració davant al Monestir. A més, vindran més accions de petit i mitjà format que prenen portar al carrer la nostra reivindicació que és la independència de Catalunya".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem