Ciutadans exigeix la dimissió del Síndic de Greuges de Catalunya

Presentarà una moció al respecte en el ple municipal del mes de gener, on també demanarà la creació d'una Comissió Especial de Suggeriments i Reclamacions

Ciutadans exigeix la dimissió del Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, i presentarà una moció en el ple municipal del mes de gener, el pròxim dilluns 20, al respecte, on també demanarà la creació d'una Comissió Especial de Suggeriments i Reclamacions. Així ho han explicat els regidors de la secció local de la formació taronja, en roda de premsa, el dilluns 13 de gener.

Dimissió de Rafael Ribó

Ciutadans considera que Rafael Ribó ha de deixar el càrrec de Síndic de Greuges de Catalunya, per les seves darreres declaracions, en les quals apuntava que "un dels dèficits que té la sanitat pública a Catalunya és que té un sobrecost per la gent que ve a intervenir-se". La regidora Múnia Fernández-Jordán ha afirmat que aquestes declaracions no són aïllades, sinó "la gota que ha fet vessar el got", afirmant que "aquesta mena de declaracions són permanents".

La formació el defineix com "el Síndic del procés" i, per això, la moció que presentarà en el pròxim ple municipal, demana exigir la seva dimissió. Una moció que Ciutadans ja ha presentat en diferents poblacions del país, i que ha estat aprovada a Sitges, Sabadell, Esplugues de Llobregat i Sant Joan d'Espí: "Té una causa, i és el separatisme", ha dit la regidora Múnia Fernández-Jordán.

Així, el grup municipal assegura que el seu substitut hauria de ser el seu actual adjunt general en el càrrec, Jaume Saura: "podria aportar transparència", ha apuntat la regidora.

Creació d'una Comissió Especial de Suggeriments i Reclamacions

Ciutadans té la intenció d'implementar una "eina de feedback amb els ciutadans", tal com ha explicat el regidor Sergio Blázquez, que tindria per objectiu recollir queixes, suggeriments i reclamacions de la ciutadania, que aquestes siguin públiques, i fer un seguiment a totes les qüestions plantejades per la ciutadania. Per això, proposaran en el pròxim ple municipal la creació d'una Comissió Especial de Suggeriments i Reclamacions: "És interessant tenir-la perquè, per damunt de tot, l'Ajuntament ha de prestar servei al ciutadà", ha dit Blázquez

La formació taronja és crítica amb l'actual gestió de les queixes de la ciutadania: "A l'oposició no ens arriba la informació sobre com funciona aquest servei que l'Ajuntament presta a la ciutadania, i aquesta comissió t'obliga a emetre un informe anual de les queixes que hi ha hagut a l'Ajuntament, les possibles reclamacions, etc. Seria una manera interessant perquè aquesta informació fos pública", ha apuntat el regidor.

Aquesta mateixa tarda del 13 de gener, se celebra el ple extraordinari, en el qual Ciutadans no participarà per l'extraordinarietat del ple, que "suposa una despesa extraordinària al ciutadà, suposa un sobrecost, i no aporta cap benefici a la ciutadania", segons la formació.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem