El Govern permetrà saltar-se el confinament municipal per assistir a mítings electorals

Per a la portaveu del Govern, cal preservar el dret a la participació política malgrat la pandèmia

El Govern permetrà que els ciutadans es desplacin per assistir a mítings electorals encara que fer-ho impliqui saltar-se el confinament municipal decretat per frenar l'expansió de la Covid-19. Ho ha explicat aquest dimarts en roda de premsa la consellera de Presidència en funcions, Meritxell Budó, després de la reunió del Consell Executiu. Segons ha dit, "estarà permesa aquesta mobilitat per poder assistir a un míting" i constarà com a una dels supòsits que recull el certificat d'autoresponsabilitat.

Segons la portaveu del Govern, cal preservar el dret a la participació política malgrat la pandèmia i això inclou l'assistència a trobades polítiques que ja estaran preparades, ha assenyalat, "per garantir les distàncies, els aforaments i totes les mesures de seguretat". "Aquests actes i mítings ja s'estan dissenyant per part de les formacions perquè siguin reduïts i amb molta presència telemàtica", ha subratllat, alhora que ha considerat "un dret fonamental" l'assistència a aquests esdeveniments.

Amb les eleccions previstes de moment per al 14 de febrer, en "ple pic de la tercera onada", Budó ha admès que "preocupa" al Govern la participació que puguin tenir aquests comicis, però ha garantit que s'està treballant perquè se celebrin "amb total seguretat". "Es faran amb totes les garanties tant per a les persones a qui toca treballar com per als electors", ha insistit. Ara bé, no ha concretat quines mesures concretes s'afegiran a les dels protocols que ja s'han fet públics ni ha especificat si finalment es faran proves tipus PCR o d'antígens als membres de les meses electorals.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem