El tall a les vies del tren per la vaga general acaba amb el desallotjament dels Mossos

Un centenar de persones han tallat les vies dels Ferrocarrils a Sant Cugat del Vallès per la vaga general i que ha acabat amb una càrrega amb empentes dels Mossos i tensió

La vaga general del 21 de febrer ha començat a Sant Cugat del Vallès amb el tall de la circulació dels Ferrocarrils de la Generalitat. Poc després de les set del matí, un centenar de persones ha saltat a les vies del tren de l'estació de Sant Cugat i han obligat a interrompre el trànsit al voltant de trenta minuts. Els càntics de 'Llibertat Presos Polítics' s'han anat repetint durant l'acció de protesta.

Més info: Les accions que es faran a Sant Cugat durant la vaga general

Pocs minuts després del tall, Mossos d'Esquadra han advertit els manifestants que els desallotjarien si l'ocupació de les vies continuava. Una vintena d'agents del Mossos ha rodejat finalment als protestants, que tenien actitud pacífica, i és el moment en què s'han viscut alguns moments de tensió. Alguns policies han desenfundat les porres extensibles. Els manifestants abandonaven caminant les vies, quan els agents han començat a perseguir-los, a empentes, provocant la caiguda d'alguns d'ells a les vies.

Vaga general del 21 de Febrer a Sant Cugat. Foto: Bernat Bella.

Finalment, els manifestants han abandonat les vies pacíficament, rodejats pels Mossos. Un cop fora l'estació, al carrer de l'Andana, la policia catalana ha tornat a carregar amb empentes contra el grup per allunyar-los de l'estació. A més, han identificat alguns dels participants del tall.

Poc després de les vuit del matí, la circulació dels trens s'ha reestablert. Centenars de persones esperaven a les andandes de l'estació de Sant Cugat per agafar els ferrocarril i moltes també han fet caminant el recorregut des de Mira-sol i Volpelleres fins a l'estació santcugatenca per poder agafar un tren.

Posteriorment, des del CDR de Sant Cugat van denunciar "l’actuació prepotent i el maltracte per part dels mossos" que "ha posat en risc la integritat física de les persones que eren allà i ha suposat la identificació injustificada de 5 companyes". "Des d’aquí volem denunciar que tenim un govern hipòcrita, que ens anima a participar de la vaga a l’hora que envia els mossos a reprimir les que estem exercint aquest dret", afegia el col·lectiu.

vaga general 21 febrer sant cugat 3

Protesta a les vies del tren a Sant Cugat per la vaga general del 21 de febrer FOTO: Bernat Bella

 

vaga tall vies tren 2

Mossos d'Esquadra després del desallotjament de les vies del tren a Sant Cugat FOTO: Bernat Millet

 

vaga general 21 febrer sant cugat

Manifestants a les vies dels trens a Sant Cugat del Vallès FOTO: Bernat Bella

Més informació
 
Comentaris

Destaquem