El TOT amb les municipals: cinc debats electorals participatius

El TOT Sant Cugat vol que els problemes del dia a dia dels santcugatencs i santcugatenques centrin la campanya electoral per les eleccions municipals i organitza 5 debats

El TOT Sant Cugat organitzarà cinc debats electorals de cara a les eleccions municipals del 26 de maig amb l'objectiu de posar la ciutat al centre del focus en els comicis per escollir el pròxim alcalde o alcaldessa. La voluntat és que qüestions estrictament locals, que afecten el dia a dia dels santcugatencs i santcugatenques, es debatin àmpliament.

Seran oberts al públic i participatius. No seran debats clàssics entre polítics, sinó que el TOT convida veïns i veïnes a dir la seva. A més, es comptarà amb la participació d'experts i agents implicats en cada debat. El TOT compta amb la col·laboració de Sant Cugat Empresarial pels debats.

Hi participaran representants polítics, experts i ciutadania en general. Tothom podrà prendre la paraula i els polítics hauran de donar resposta a les inquietuds dels ciutadans i als reptes plantejats pels experts.

Els quatre primers debats seran temàtics: mobilitat i seguretat, economia i empresa, habitatge i equipaments. El darrer, del 16 de maig, serà de candidats i hi participaran els caps de llista dels partits amb representació a l'Ajuntament i estarà coorganitzat amb Cugat.cat.

Els debats, a El Siglo

Tots els debats seran a les set de la tarda a El Siglo de Mercantic, que col·labora amb el TOT Sant Cugat per organitzar els debats. Hi ha aparcament obert al públic, entrant per l'avinguda de Can Graells.

29 d'abril: mobilitat i seguretat

El primer debat girarà al voltant de dues qüestions que han marcat l'actualitat santcugatenca en els últims mesos. Per una banda, la mobilitat i el repte que planteja en el futur, com les bicicletes, els patinets elèctrics o l'espai que quedarà pel vehicle privat.

Pel que fa a la seguretat, un dels temes mçes destacats serà com abordar, per exemple, la problemàtica dels robatoris a domicilis.

2 de maig: economia i empresa

El segon debat se centrarà en el món econòmic i empresarial de Sant Cugat, així com en l'ocupació. Com es pot afavorir el desenvolupament econòmic de la ciutat, la implantació d'empreses o aconseguir reduir encara més l'atur són alguns dels ítems. Aquest debat comptarà amb la col·laboració de Sant Cugat Empresarial.

6 de maig: habitatge

L'habitatge és una de les preocupacions dels santcugatencs i santcugatenques per l'elevat preu, ja que Sant Cugat és una de les ciutats més cares de l'Estat. El tercer debat abordarà aquesta qüestió per plantejar com es pot garantir l'accés a l'habitatge.

9 de maig: equipaments

El quart debat estarà centrat en els equipaments de la ciutat: educatius, esportius, culturals i sanitaris. Quins projectes s'han de fixar pel futur i quines necessitats cal afrontar en els pròxims anys serà una de les qüestions que hauran de respondre els representants polítics.

16 de maig: el debat dels candidats

Finalment, el darrer serà un debat clàssic entre tots els candidats amb representació a l'Ajuntament de Sant Cugat. Així, els caps de llista de Junts per Sant Cugat, CUP-PC, Ciutadans, ERC-MES, Sant Cugat en Comú, PSC i PP debatran els uns amb altres sobre el model de ciutat i totes aquelles qüestions que vagin sorgint. Aquest debat estarà organitzat entre el TOT Sant Cugat i Cugat.cat.

 
Comentaris

Destaquem