Els comuns creuen que la divisió amb Podem els ha deixat fora de l'Ajuntament

Sant Cugat en Comú i Podem es van presentar per separat a les eleccions municipals i tots dos van quedar fora del Consistori

Sant Cugat en Comú considera que la divisió amb Podem és la principal causa que s'hagin quedat sense representació a l'Ajuntament de Sant Cugat després de les eleccions municipals del 26 de maig. Els comuns, anteriorment com a ICV-EUiA i PSUC, havien tingut representació en tots els Consistoris des de la recuperació de la democràcia. 40 anys després, n'han quedat fora.

"Hi ha nombroses causes que han influït en el fet de no tenir representació institucional, la principal el fet de competir amb la marca d'una força germana com és Podem", afirma Sant Cugat en Comú en un comunicat. I és que Sant Cugat en Comú i Podem es van presentar per separat en les eleccions, després de no arribar a un acord per concórrer plegats a les eleccions.

Els comuns van obtenir 1.708 vots (3,87% del total) i Podem en va rebre 1.176 (2,67% del total) i cap dels dos va obtenir representació. En cas de sumar-se els  resultats, haurien obtingut dos regidors.

"Sempre hem apostat per la confluència de les esquerres a la nostra ciutat i seguirem treballant-hi perquè el projecte de l'esquerra transformadora, verda, i feminista torni a tenir representació institucional", assenyalen els comuns, que afegeixen: "Lamentem profundament els mals resultats obtinguts en les darreres eleccions municipals i que en els quatre anys vinents les persones que van votar Sant Cugat en Comú no tinguin veu a l'Ajuntament".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem