L'Emergència Climàtica i l'ús d'energies renovables, deures pendents de l'Ajuntament

El Govern Municipal, molt centrat amb l'Emergència Climàtica, busca reduir la petjada ecològica del municipi

En el darrer Ple Municipal de l'Ajuntament de Sant Cugat, celebrat el dilluns 27 de juliol, el Govern Municipal va presentar el seu Pla d'Actuació Municipal, un pla que es vertebra en 8 objectius estratègics i dels quals, un d'ells és fer de Sant Cugat una referència en l'ús d'energies renovables i en la reducció de la petjada ecològica.

Més info: El Govern aprova el seu pla de mandat amb l'habitatge i l'emergència climàtica al centre

Amb això, el tripartit pretén reconèixer a l'Ajuntament com a agent principal de l'Estratègia d'Emergència Climàtica i impulsar la transició energètica, alimentària i cultural. A més, vol instaurar un canvi en el model de mobilitat i avançar en la cultura de residu 0, alhora que promoure la infraestructura verda i la biodiversitat.

Així doncs, després de declarar l'Emergència Climàtica en el municipi, l'Ajuntament vol crear una Taula Ciutadana per l'Emergència Climàtica i una Taula Tècnica per l'Emergència Climàtica per així elaborar i implementar un Pla d'Acció contra l'Emergència Climàtica.

Impulsar la transició energètica, alimentària i cultural

A més, unes de les principals línies i compromisos polítics del Govern Municipal per a aquest mandat és impulsar la transició energètica, alimentària i cultural. Amb això, l'Ajuntament vol reduir el consum de la xarxa d'enllumenat públic per augmentar l'eficiència energètica i afavorir la contractació d'energia renovable i de proximitat.

També, el que pretén el nou mandat és afavorir la proliferació d'horts urbans i la producció extensiva orientada als principis de sobirania alimentaria i a la perspectiva d'agroecologia i així, alhora que vincular el món de la restauració local a l'aposta d'aquesta alimentació saludable.

Finalment, el Govern Municipal vol implementar uns criteris mediambientals en les compres de béns i serveis i fomentar i divulgar el consum ètic i responsable amb campanyes de sensibilització amb l'objectiu de canviar la manera de consumir energia.

Potenciar la mobilitat sostenible

Un dels primers projectes que va instaurar aquest nou govern ha estat l'Anella Verda, una xarxa ciclista la qual vol connectar els diferents punts de les ciutats. A més, l'Ajuntament és partidari a fomentar el teletreball per reduir la petjada ecològica i instaurar una Zona de Baixes Emissions per restringir l'ús dels vehicles més contaminants.

Amb tot, l'Ajuntament opta per instaurar models que ajudin a fer de Sant Cugat un municipi referent en la transició cal a l'ús d'energies renovables, mitjançant l'avanç en la cultura del residu 0 i la promoció d'una infraestructura verda i biodiversa.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem