L'emissió de l'acte d'homenatge a Codó i a la república, en directe al TOT Sant Cugat

L'Ajuntament ha organitzat un gran acte institucional per commemorar el 90è aniversari de la proclamació de la II República i homenatjar l'exalcalde Roc Codó

L'Ajuntament de Sant Cugat organitza un gran acte institucional per commemorar el 90è aniversari de la proclamació de la II República, el dimecres, 14 d'abril, a les 19 h. Un acte que servirà també per homenatjar la figura de l'alcalde Roc Codó, i que es pot seguir en directe a través del TOT Sant Cugat, que difondrà l'esdeveniment al web del mitjà, a través del canal de YouTube de l'Ajuntament.

 

A més, també es pot seguir a través d'un altre enllaç amb llengüatge de signes.

El desenvolupament de l'acte

L’acte, d’una hora de durada, comptarà amb la participació de l’Escola Joan Maragall amb el seu programa ‘Camins de Memòria’, dedicat aquesta primavera a l’alcalde Roc Codó; el grup de dones Som Veïnes des del seu programa ‘Les Places de la Memòria’ també dedicat a l’alcalde republicà; els Tallers de Teatre Sílvia Servan; el músic i net de Roc Codó, Pere Codó; i l’historiador local i expert en Codó José Fernando Mota.

L’homenatge inclourà la inauguració de l’exposició commemorativa, a la mateixa plaça de Barcelona: ‘Roc Codó: l’home compromès’, que es podrà visitar fins al 28 d’abril. Es tracta d’una producció de la regidoria de Memòria Històrica amb imatges històriques de Codó cedides per la seva família, l’Arxiu Nacional de Catalunya i l’Arxiu Municipal, així com fotografies actuals fruit de la tasca de recerca, reflexió i sensibilització del col·lectiu Som Veïnes i dels infants de 6è de l’escola Joan Maragall (primera escola pública de Sant Cugat, inaugurada pel president Macià i l’alcalde Codó el 1932 amb el nom de Col·legis Nous). ‘Roc Codó: l’home compromès’ s’apropa a la figura de Codó i als valors republicans en pro d’una societat democràtica i socialment justa.

 
Comentaris

Destaquem