Enfrontament entre govern i oposició d'esquerres a Valldoreix

ERC, PSC i CUP van demanar ajornar la nova votació sobre el projecte de centralitat

El govern i l'oposició d'esquerres a Valldoreix es van enfrontar durant la Junta de Veïns de l'EMD amb un debat tens i acusacions creuades. El motiu: en la sessió de setembre es van aprovar quatre amb el vot de qualitat del president (que és determinant en cas d'empat), però no es va fer tal com marca la llei. Segons la legislació, quan hi ha un empat, s'ha de fer una segona votació, que no es va realitzar. 

És per això que l'oposició d'esquerres va impugnar dos dels acords: un increment de retribucions dels treballadors i el projecte de centralitat, dos propostes que van generar polèmica. L'objectiu d'ERC, PSC i CUP era anul·lar els dos punts amb la voluntat de poder-ne parlar i sotmetre'ls a votació més endavant. Però la resposta del govern de Junts per Valldoreix ha estat portar-los a la Junta de Veïns d'aquest octubre de forma urgent i votar-los de nou, sense possibilitat pel debat. 

Més info: El projecte de centralitat de Valldoreix enfronta el govern amb l'oposició i les entitats

I així es va fer. Els dos punts es van aprovar gràcies als vots favorables de Junts i l'abstenció de Ciutadans. Però, els partits d'esquerra van carregar durament contra el govern per aquest moviment.

Acusacions de l'oposició

"Ens imposen un punts i creiem que s’hauria de fer d’una altra manera", va argumentar la vocal del PSC, Susana Casta. Per Jaume Sanmartí (ERC), l'estratègia del govern ha estat "un simulacre de blanqueig". "S’han de tornar a debatre els punts si es volen fer les coses ben fetes", va demanar el vocal republicà.

A més, Sanmartí va recordar que els punts sobre la centralitat i les retribucions es van demanar deixar sobre la taula, fet que s'hauria d'haver votat i no es va fer. Per això, va denunciar els "incompliments flagrants". 

Ferran Margineda, de la CUP, va argumentar que impugnar els dos punts era la manera per aconseguir que el govern deixés sobre la taula el debat i poder obrir un procés de diàleg per buscar el consens. 

La resposta del govern

Susana Herrada, vicepresidenta de l'EMD, va justificar que mai s'havia fet la dobla votació en cas d'empat. "Els que vau demanar votar de nou aquests punts vau ser vosaltres", va respondre a l'oposició d'esquerres davant la seva petició a portar-los en una pròxima sessió. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem