Sant Cugat aposta per millorar la xifra d'agents de la policia i les seves condicions

Els vots d'ERC Sant Cugat, PSC Sant Cugat i CUP Sant Cugat, a més, han tombat una moció proposada per CS Sant Cugat que demanava crear un pla en contra de l'ocupació il·legal

Diversitat de postures entre l'equip de govern i l'oposició respecte la seguretat ciutadana, i és que els 3 partits que lideren l'Ajuntament de Sant Cugat (ERC, PSC i CUP) han presentat esmenes a una moció presentada per Ciutadans Sant Cugat amb l'objectiu de millorar la seguretat ciutadana, en el ple municipal del dilluns 17 d'octubre. Amb això, l'equip de govern ha aprovat de manera unànime aquesta moció que buscarà millorar la xifra d'agents de la Policia Local i les seves condicions.

Durant el ple municipal, la formació taronja ha presentat una moció tenia per objectiu incrementar el nombre d'agents de la Policia Local i equiparar les condicions laborals de les noves incorporacions respecte a altres poblacions veïnes. A més, la moció demanava obrir l'oficina de barri prevista a Valldoreix, incorporar una xarxa de càmeres intel·ligents amb funcions de vigilància i prevenció i implementar solucions digitals per realitzar tràmits en línia. "No dubtem de la professionalitat de la Policia Local ni dels Mossos d'Esquadra, però creiem que hi ha una mala gestió per part de l'Ajuntament respecte a la seguretat" ha explicat el regidor de Ciutadans Sant Cugat, Aldo Ciprian.

La moció, no obstant això, ha comptat amb un llistat d'esmenes per part de l'equip de govern entre les quals destaca "continuar treballant amb els sindicats per estudiar i millorar les
condicions laborals dels membres de la Policia Local, continuar les gestions per poder obrir la Subcomissaria de Districtes o continuar les gestions per optimitzar els sistemes de càmeres, mitjançant les noves tecnologies i avanços en el sector".

Els grups de l'oposició, però, han rebutjat l'actitud de l'equip de govern de presentar 15 esmenes a la moció. Amb això, Aldo Ciprian ha apuntat que la moció "ha estat canibalitzada i parasitada amb l'objectiu de callar la veritat", mentre que la regidora no adscrita Munia Fernández-Jordán ha acusat l'equip de govern de "desvirtualitzar la moció". Per la seva banda, la regidora de Junts per Sant Cugat, Cristina Paraira, ha indicat que l'equip de govern no hauria de presentar tantes esmenes: "És una situació absurda, perquè les esmenes diuen el mateix que la moció inicial. Si no els hi sembla bé la moció, votin en contra, perquè amb aquestes esmenes no s'està respectant el joc democràtic".

Finalment, el regidor de Seguretat Ciutadana, Francesc Carol (ERC Sant Cugat), ha parlat sobre la proximitat de les pròximes eleccions municipals: "Hem presentat tantes esmenes perquè considerem que la moció no hi ha per on agafar-la. S'acosten les eleccions municipals i determinats partits volen generar por i inseguretat. És una moció demagògica".Reforçar la xifra d'agents i les seves condicions

Erradicar l'ocupació il·legal

Ciutadans Sant Cugat ha proposat també crear un pla municipal en contra de l'ocupació il·legal d'habitatges i la creació d'una oficina antiocupació, perquè, segons el regidor taronja Sergio Blázquez, "l'ocupació és un problema, Catalunya és la comunitat autònoma amb més ocupacions i Sant Cugat no és una excepció". Amb això, el regidor ha defensat la moció i ha destacat que hi ha una alarma social per aquest delicte: "Els propietaris no poden pagar les polítiques deficitàries actuals o ser extorsionats per les persones que ocupen. Sé que és una moció que molesta a l'equip de govern, perquè suposadament hi ha bona seguretat a Sant Cugat, però nosaltres no volem ser conformistes; no ens consola que en altres municipis hi hagi més ocupació, sinó que aspirem a millorar la seguretat ciutadana i a erradicar l'ocupació".

La moció suggeria instar les administracions corresponents com el Parlament o el Congrés dels Diputats "per protegir el legítim propietari" i crear una oficina antiocupació "amb l'objectiu d'assessorar la víctima dels seus drets". A més, la proposta demanar augmentar la presència policial en "els habitatges ocupats amb un indici que s'estigui realitzant una activitat delictiva".

La proposta ha rebut l'aprovació de la regidora no adscrita, Munia Fernández-Jordán, la qual ha indicat que Espanya es troba a la cua en intentar erradicar l'ocupació: "Només ens cal repassar les lleis dels països del nostre entorn per adonar-nos que Espanya, i principalment Catalunya, estem al capdavant de casos d'ocupació". Per la seva banda, Junts per Sant Cugat també ha donat suport a la moció presentada pel grup taronja, tal com ha indicat el regidor Carles Brugarolas: "Nosaltres defensem el dret a un habitatge digne, però també el dret a la propietat. L'ocupació és un problema creixent i les administracions hauríem d'actuar d'una manera més decidida i ferma. Creiem que és una moció amb un plantejament i que no té per objectiu crear alarma".

Finalment, el regidor de Seguretat Ciutadana, Francesc Carol (ERC Sant Cugat), ha assenyalat que l'ocupació no és una problemàtica a Sant Cugat: "És una moció que s'ha agafat d'altres ciutats i s'ha adaptat al municipi amb 4 dades. Nosaltres estem al costat de les persones que pateixen una ocupació, però s'està creant un problema que a Sant Cugat no hi és. A més, la moció planteja elaborar mecanismes ja existents i que funcionen, i és que l'Oficina Local d'Habitatge ja dona assessorament jurídic a les persones víctimes d'una ocupació".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem