ERC crida contra la repressió i demana amnistia en un acte a Sant Cugat

ERC ha iniciat la campanya que porta per nom '"Prou repressió. Amnistia, justícia i reparació" a Sant Cugat

ERC ha iniciat a Sant Cugat la campanya que porta per nom '"Prou repressió. Amnistia, justícia i reparació", durant la qual han defensat que la "millor solució" a tots els processos de repressió és assolir l'amnistia. Així, el document que aquest divendres, 8 de juliol, va signar el Govern amb el govern espanyol ha de permetre una negociació política "amb garanties" de que es respectaran els drets democràtics per tal que no es repeteixin nous episodis de repressió com els que s'han viscut els últims anys contra el moviment independentista, tal com ha assegurat el conseller d'Empresa i expresident del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, en aquest acte a Sant Cugat, celebrat a la plaça de Barcelona. 

Basant-se en la seva experiència personal com a expresident del Parlament de Catalunya, el conseller d'Empresa ha denunciat que aquesta persecució política ha afectat els membres de l'antiga Mesa del Parlament i, de retruc, al conjunt de la institució per voler portar a debat la independència. "Per allò serem jutjats a l'octubre", ha dit, tot dient que els tribunals "han coartat la capacitat de parlar d'un parlament, un fet inaudit que no passa a cap democràcia consolidada", ha remarcat.

Qui també ha compartit la seva experiència ha estat l'actual consellera de Cultura, la santcugatenca Natàlia Garriga. El 20 de setembre del 2017 era directora de Serveis al Departament d'Economia i la policia la va detenir a casa arran del registre policial que també s'estava fent a la conselleria. Durant l'acte ha explicat la incertesa i la por d'anar a la presó que va sentir els següents anys.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha afirmat que una "democràcia no pot acceptar que en un país hi hagi persones perseguides i represaliades". Ella, concretament, va rebre el mes de març una interlocutòria del jutjat contenciós número 10 de Barcelona on se l'advertia que hauria de pagar 500 euros setmanals del seu patrimoni si no retirava els llaços grocs i cartells independentistes de les finestres de l'Ajuntament. Feia uns mesos que ja havien retirat de la façana una pancarta a favor de la llibertat dels presos polítics arran d'una denúncia de Ciutadans. Sense entrar en detalls específics del cas, l'alcaldessa ha fet una crida a seguir denunciant la repressió i a conscienciar a "tots els demòcrates que això no pot passar".

Més info: Condemnen l'alcaldessa a pagar 500 euros setmanals per la pancarta dels presos

 

Manifestació en contra 

mani erc

Una desena de perosnes s'han manifestat a l'acte d'ERC FOTO: Cedida per El Cugatenc

Una desena de persones de la Plataforma Antirepressiva de Barcelona han irromput a crits durant l'acte d'ERC acusant-los de només representar i defensar "els seus" represaliats". A través de xarxes socials, explicaven que amb aquest acte volen assenyalar els "responsables de les milers d'encausades per la Generalitat" i amenacen amb noves accions.

Malgrat alguns moments de tensió verbal, l'acte ha continuat com estava previst i amb la presència d'agents de Policia Local i Mossos. La Vicesecretària General de Drets, Llibertats i Lluita Antirepressiva, Marta Vilaret, que ha fet de moderadora de l'acte, ha lamentat la situació. "És molt absurd que diferents represaliats ens enfrontem entre nosaltres perquè els repressors riuen mentre fem això", ha dit.

Amb aquest acte, ERC ha iniciat una campanya per denunciar la repressió com a causa general, que afecta a molts tipus de col·lectius i persones, i defensar l'amnistia. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem