ERC diu que el PSOE s'ha convertit en "la dreta reaccionaria, repressora i cavernícola"

El conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, ha criticat l'actitud del PSOE i s'ha mostrat convençut que ERC guanyarà les eleccions

Esquerra Republicana de Catalunya està convençuda que serà la força més votada a Catalunya en les eleccions generals del 10-N, segons el conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, que ha atès als mitjans de comunicació locals en una visita a Sant Cugat: "Tenim la perspectiva de guanyar a Catalunya, per damunt del Partit Socialista", i a més, aconseguir una cosa que no va passar en les darreres eleccions, que és la suma de tots els diputats independentistes a Catalunya, sigui superior a la dels diputats unionistes", ha dit Bargalló, que també ha destacat que la sentència del Tribunal Suprem pot representar un element clau: "Són unes eleccions que, l'endemà de la sentència, a Catalunya tothom tenia la decisió del vot presa".

Un PSOE que vira a la dreta "cavernícola"

En les passades eleccions generals, ERC era partidària de facilitar la investidura de Pedro Sánchez, però la situació pot canviar pel canvi de tot dels socialistes respecte a Catalunya: "ERC sempre ha estat favorable que a l'Estat espanyol governessin les esquerres, el problema que tenim ara és que el senyor Pedro Sánchez s'ha convertit en la dreta pura. És força difícil, per no dir impossible que ERC doni mai el seu vot a un candidat de la dreta reaccionaria, unionista, repressora, cavernícola i antiquada com és el senyor Pedro Sánchez", ha assenyalat Bargalló.

De totes maneres, ERC no descarta que el to del PSEO canviï després de les eleccions: "Coneixent al PSOE, el to pot canviar cada 5 minuts", ha afirmat el conseller, afegint que aquest canvi de to "augmenta la desconfiança" dels republicans cap als socialistes. En aquest sentit, ha explicat la seva relació amb la Ministra d'Educació del Govern d'Espanya, Isable Celaá: "Les úniques vegades que m'ha trucat ha estat per qüestions de llengua i per repetir-me el discurs de Ciutadans", ha explicat molest Bargalló.

El conseller Josep Bargalló conversa amb Mireia Ingla. FOTO: TOT Sant Cugat

El conseller Josep Bargalló conversa amb Mireia Ingla. FOTO: TOT Sant Cugat

Les eleccions a Sant Cugat i el pacte amb el PSC a l'Ajuntament

Per la seva banda, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha explicat que els republicans volen "omplir les urnes de vots a favor de la llibertat i de l'autodeterminació". El pacte amb el PSC a l'Ajuntament de Sant Cugat ha generat certes crítiques d'una part del sector independentista: "És veritat que ha generat crítiques d'una part del sector independentista, però afortunadament els independentistes ens identifiquem amb moltes sigles diferents, i sempre hem dit que s'ha de treballar des d'aquestes, cadascú que treballi el seu entorn, es tracta de sumar més", ha dit Ingla.

A més ha assenyalat que la formació volia "contribuir a treballar per aquests drets i llibertats", defensant que "aquest Govern de Sant Cugat també ajuda a ampliar les majories en aquest sentit". Per últim, l'alcaldessa s'ha mostrat convençuda d'aconseguir "uns grans resultats a Sant Cugat".

 

 
Comentaris

Destaquem