Fernández (PP): 'Les urnes fan por i es valora ajornar-les per interessos electorals'

Alejandro Fernández, candidat a presidir la Generalitat de Catalunya amb el Partit Popular, ha analitzat les eleccions de Catalunya i l'actual pandèmia i ha estat crític amb la Llei Celaá

El president del Partit Popular de CatalunyaAlejandro Fernández, ha visitat Sant Cugat, el dissabte 19 de desembre, amb l'objectiu de recollir les preocupacions i reivindicacions de les AMPA de les escoles concertades de les províncies de Barcelona en relació amb la nova Llei Celaá.

Segons Fernández, en la reunió hi ha hagut una "sintonia absoluta. Els pares i mares estan preocupats perquè la Llei Celaá trenca el model de convivència entre l'educació pública, concertada i privada, un model que estava funcionant perfectament".

A més, durant la seva compareixença, Fernández ha aprofitat per fer una reflexió de l'actual situació sanitària causada per la COVID-19 i de les futures eleccions de Catalunya: "El sistema autonòmic comporta coordinació i lideratge per part del Govern d'Espanya. No té cap sentit que tinguem 17 plans de vacunació diferents, 17 plans de Nadal... Ha d'haver-hi un model comú i en el qual cada comunitat pugui afegir modificacions i matisos".

Alejandro Fernández i el seu equip amb els representants de les AMPES d'escoles concertades. FOTO: Cedida

Alejandro Fernández i el seu equip amb els representants de les AMPES d'escoles concertades. FOTO: Cedida



"Catalunya ha realitzat un atac sistemàtic cap al sector de la restauració, en comptes de profunditzar en el rastreig, en assenyalar amb el dit a la restauració quan no hi ha cap prova científica que sigui on més contagi hi ha. En aquesta línia, no podrem aixecar cap i exigim al Govern de la Generalitat que no focalitzi en un únic sector, sinó que entengui que és en residencies o en el transport públic on pitjors situacions de contagi hi ha", ha afegit Fernández.

Finalment, el president del PP de Catalunya ha acusat al Govern de la Generalitat de voler ajornar les eleccions. "Ens preocupa que no s'ha establert de manera clara les condicions que podrien provocar un ajornament electoral. Tenim la sensació que el Govern té una mica de por a les urnes i que no estan analitzant l'ajornament en clau sanitària, sinó en clau dels seus interessos electorals".

En contra la Llei Celaá

Fernández ha volgut assenyalar que la Llei Celaá "és un atac sense precedents a la llibertat educativa i a la llibertat dels pares d'escollir el model educatiu que volen dels seus fills. L'educació pública no és només l'educació estrictament pública, sinó que també està l'educació concertada, amb l'objectiu que els pares puguin escollir el model educatiu dels seus fills lliurement. Les famílies més humils són les que surten més perjudicades quan es retira la llibertat d'escollir el model educatiu".

D'altra banda, el portaveu del PP de Catalunya ha fet esmena a la cultura de l'esforç: "Que es pugui passar de curs amb assignatures suspeses significa que el títol d'educació pública no té cap valor i això anirà en contra de les famílies més humils que no es podran pagar màsters milionaris i que no podran accedir a cap altra educació, quan aposten per l'educació concertada amb el desig de poder rebre una millor educació per ser competitius en el futur i competir en el mercat laboral".

Atac al castellà i a les persones amb diversitats funcional

Fernández ha aprofitat també per mostrar la seva disconformitat amb la Llei Celaá amb el tracte cap a l'educació especial: "Cada nen té unes necessitats especials diverses i hi ha nens que encaixen a la perfecció en el sistema educatiu convencional reglat i que poden oferir excel·lent rendiment. Això és una decisió que han de prendre els pares. Pretendre que els nens siguin una espècie d'experiment al servei de la diversitat és atacar als pares i atacar a les necessitats d'aquests nens".

En el cas del castellà com a llengua vehicular, Fernández ha especificat que la Llei Celaá "és un atac sense precedents a la llengua Les llengües han de ser tractades exactament en el sistema educatiu. El PP defensa el bilingüisme i el trilingüisme, que els alumnes tinguin els coneixements suficients del català, castellà i una tercera llengua".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem