El govern vol reobrir el cas de presumpta estafa processal en el desnonament de Can Trabal

El desnonament dels inquilins de l'habitatge de Can Trabal va quedar suspès

L'Ajuntament de Sant Cugat ha presentat un recurs d'apel·lació a l'Audiència Provincial davant l'arxivament de la querella per una presumpta estafa processal en el cas del desnonament de Can Trabal, que enfronta els propietaris amb els inquilins. Així ho ha avançat la tinenta d'alcaldia de Transparència, Lourdes Llorente, a Cugat Mèdia. La responsable política creu que no s'ha practicat "la investigació necessària" i per això volen que es reobri el procediment judicial.

Més info: Arxivada la querella per estafa processal contra els propietaris de la casa de Can Trabal

El cas fa referència al procés de desnonament d'una família d'una casa a Can Trabal amb un lloguer indefinit de renda antiga. Els propietaris van presentar als jutjats informes per acreditar ruïna econòmica, que és un dels pocs supòsits que permet la suspensió d'un contracte indefinit. La ruïna econòmica es produeix quan el cost de les obres de rehabilitació d'un immoble és superior al valor de l'habitatge. Però les inquilines van denunciar al jutjat que hi havia hagut "estafa processal", perquè consideraven que s'havia manipulat la documentació aportada, un informe de l'Ajuntament de Sant Cugat inclòs. Tot i això, a finals de gener, el Jutjat d'Instrucció de Rubí va arxivar aquesta querella per estafa processal

Davant d'aquest fet, el govern municipal vol que es reobri la investigació i ha presentat un recurs d'apel·lació a l'Audiència Provincial. "Ha de quedar sense cap mena de dubte", ha afirmat Llorente a Cugat Mèdia. De fet, la tinenta d'alcaldia havia estat present en diverses de les concentracions organitzades pel Sindicat de Llogateres contra aquest desnonament.

El desnonament, suspès

Mentrestant, el jutjat de Rubí va decidir suspendre el desnonament programat fins que no s'acabin d'esclarir els fets i quedin resolts els recursos judicials pendents. De fet, les inquilines ja van anunciar que també presentarien un recurs contra l'arxivament de la querella per estafa processal. 

Més info: Suspenen el desnonament a una família de Can Trabal

Per la seva banda, el propietari de l'immoble, que viuen al pis inferior de l'habitatge, va explicar al TOT Sant Cugat que estan estudiant emprendre accions legals contra les inquilines per les mentides", "barbaritats" i "salvatjades" que han dit sobre ell. Les llogueteres van acusar als propietaris d'"assetjament immobiliari, tortures, amenaces i coaccions" durant 12 anys. "Estem recopilant totes les bestieses que es van dient perquè és tot mentida, no es poden dir gratuïtament aquestes salvatjades", va comunicar el propietari, Jose Miguel Torres.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem