Habitatge, Fiscalia i Mossos d'Esquadra al ple municipal de Sant Cugat

Junts per Sant Cugat demana regular els preus del lloguer i Ciutadans vol una auditria sobre els procediments de contractació de l'Ajuntament

Sant Cugat recupera l'activitat política amb la celebració del primer ple municipal del curs aquest dilluns, 16 de setembre. La sessió comença a les quatre de la tarda i, com sempre, a les vuit del vespre hi ha el torn obert a la ciutadania, que pot expressar públicament les seves demandes i queixes.

Habitatge, mossos, auditoria

Una de les propostes que compta amb més suport dels partits és la moció de suport per a l'anul·lació de l'ordre del president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de protegir les seus judicials amb els Mossos d'Esquadra. Està presentada per Junts per Sant Cugat, ERC-MES, PSC-CP i CUP-PC.

L'habitatge és un dels temes que es posarà sobre la taula, amb una proposta de Junts per Sant Cugat per a l'accés a un lloguer de preu assequible a la ciutat i instar al govern de la Generalitat a regular els preus en els contractes d'arrendament d'habitatge.

Per la seva banda, el grup municipal de Ciutadans demanarà el desplegament immediat d'una auditoria externa sobre els procediments de contractació de l'Ajuntament de Sant Cugat i "factures pagades sense cobertura legal investigats per la fiscalia".

Finalment, Junts per Sant Cugat presentarà una altra moció per a la aprovació d'una ordenança per a regular la implantació de pals i rases a l'espai públic atenent a criteris de salut pública i accessibilitat.

Supressió d'una carretera

El govern municipal porta al ple una modificació urbanística per tal de suprimir la reserva viària prevista entre l'avinguda de Can Volpelleres i l'avinguda de Rius i Taulet. Una àrea que havia d'acollir una nova carretera segons el Pla General Metropolità però que finalment es va descartar.

L'executiu santcugatenc també porta a aprovació de l'expedient de contractació per a l'adjudicació del contracte de serveis de manteniment del clavegueram i de construcció de les escomeses de connexió a la xarxa de clavegueram municipal.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem