Jornada reivindicativa contra el feixisme a Sant Cugat

Sant Cugat mostra el seu rebuig al feixisme amb diferents activitats aquest 26 de gener

El 26 de gener de 1939 les tropes franquistes entraven per Sant Cugat del Vallès abans d'arribar a Barcelona. Per aquest motiu, s'han organitzat diversos actes durant aquest dissabte 26 de gener que volen mostrar el rebuig de la ciutat al feixisme i no fer oblidar aquella data.

Més info: 26 de gener: 80 anys de l'entrada de les tropes franquistes a Sant Cugat

A les 12 hores hi ha una ruta històrica del franquisme a Sant Cugat per carrers del municipi, organitzada pel Museu de Sant Cugat i que comença al Claustre del Monestir.

A les 13.30 hores hi ha un acte unitari a la plaça de Barcelona per homenatjar a les víctimes del franquisme. Està organitzat per PDeCAT, CUP, ERC, Sant Cugat En Comú, PSC i Moviment d'Esquerres i comptarà amb la intervenció de l'historiador santcugatenc José Fernando Mota.

Per la tarda, l'organització juvenil Arran ha convocat una pintada de mural al Casal de Torreblanca, al voltant de les 17 h, a càrrec del taller Este. A les 19 h, al mateix Casal, hi ha la xerrada 'Què és el feixisme i com el combatem', amb la participació de la diputada de la CUP Mireia Vehí i el sociòleg Ignasi Bernat.

Per acabar la jornada reivindicativa, Arran ha preparat un sopar popular i concerts de Pasquines i de Pubilles Ninja. Tot plegat a Torreblanca.

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem